Gelip çocuğum masum diyorlar... 'ByLock, Eagle' çıkıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Her gün biri geliyor, 'Benim çocuğumun hiçbir ilgisi yok' diyor. Bakıyorsun 'ByLock' çıkıyor, 'Eagle' çıkıyor, nasıl ilgisi yok? Her gün biri geliyor. Çok net arkadaşlar, hiç kimseye kefil olmayız, hiç kimseye kefil olmayın ama hiç kimseyi de bilgisiz, belgesiz itham etmeyiz. Burası bir hukuk devleti." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2016 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gelip çocuğum masum diyorlar... 'ByLock, Eagle' çıkıyor

Sorgun, parti genel merkezindeki AK Parti Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada, olağanüstü büyük kongre sonrası seçim işlerinin genişletilmiş toplantısını ilk defa yaptıklarını bildirdi.

Toplantının Türkiye'nin önemli günlerden geçtiği bir dönemde yapıldığına işaret eden Sorgun, "Şu içinden geçtiğimiz süreçler kesinlikle 12 Eylül'den de 28 Şubat'tan da çok çok daha önemli tarihi süreçler ama içinde yaşadığımız için bunu çok fark etmiyor olabiliriz. Onun için diyoruz ki tabiri caizse ikinci Kurtuluş Savaşı veriyoruz. Birinci Gazi Meclis, Meclisimiz ikinci defa gazi oldu diyoruz. İkinci defa gazi olunca ne olur? Kurtuluş Savaşı ikinci defa veriliyor, bu kadar net, çok net. Sadece fotoğrafın önündekilere, tablonun önündekilere, kuklalara bakarak karar veremeyiz. Esas kuklacılara bakarak ikinci Kurtuluş Savaşı'nı verdiğimizi anlayabiliriz." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin 15 Temmuz sürecini yaşadığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ben milletimle gurur duyuyorum" cümlesinin altına imza attıklarını belirten Sorgun, "Cumhurbaşkanımızın bir çağrısıyla millet meydanlara indi ama nasıl indi? Eğer kendisi birilerinin dediği gibi bir yerlere kaçsaydı, bir yerlere gitmeye teşebbüs etseydi millet meydanlara iner miydi? Asla inmezdi ama o hepimizin önünde yürüdü, hepimizden daha fazla riski göze aldı. Diyor ya, 'Lider taşın arkasına saklanırsa millet dağın arkasına saklanır.' O, taşın arkasına saklanmadığı için millet de dağın arkasına saklanmadı." değerlendirmesinde bulundu.

Sorgun, 15 Temmuz'un kendilerine çok şey öğrettiğini ve kıymet bilmenin önemini ortaya çıkardığını vurgulayarak, "Gerçekten Asım'ın nesli olduğunu bir kez daha bu millet gösterdi." dedi.

- "Hiç kimseye kefil olmayız"

"Millet, memleket, vatan sevdaları azaldı" şeklinde sitem ettikleri gençlerden özür dilemeleri gerektiğini belirten Sorgun, gençlerle iftihar ettiğini ifade etti.

Sorgun, şöyle devam etti:

"FETÖ hadisesi pirincin içindeki beyaz taş ve adeta hani insanın böbreklerinde sancılar olur ya, milletimiz için de böyle sancılar oluşturan bir şey. Çünkü kimisinin anası, kimisinin bacısı, kimisinin kardeşi, kimisinin yeğeni.. Her gün biri geliyor, 'Benim çocuğumun hiçbir ilgisi yok.' diyor. Bakıyorsun 'ByLock' çıkıyor, 'Eagle' çıkıyor, nasıl ilgisi yok? Her gün biri geliyor. Çok net arkadaşlar, hiç kimseye kefil olmayız, hiç kimseye kefil olmayın ama hiç kimseyi de bilgisiz, belgesiz itham etmeyiz. Burası bir hukuk devleti ve nitekim başvuruyorlar, inceleniyor, geri dönüyorlar, değil mi? Herhangi bir şeyi olmayan. Burası bir hukuk devleti. Onun için bu konuda partimizin de bizlerin de kafası çok net, hiç kimseye kefil olmayız."

- "Aracımızın yükü başkanlık"

Seçim işleri başkanlıklarının yükünün ağır olduğunu ama sadece seçimden seçime çalıştığının düşünüldüğünü anlatan Sorgun, "Seçimin vadesi ve senedin vadesi çabuk gelir. Aracınızı hazır tutun, hele hele bu sefer muhtemelen aracımızın yükü anayasa olur, başkanlık olur. Siz aracınızı hazır tutun, aracınızın yükünün ne olacağı önemli değil." dedi.

Sorgun Türkiye tarihinde sadece AK Parti'ye 15 bütçe yapmanın nasip olduğunu belirterek, "Aracımızın yükü başkanlık. Artık tabiri caizse kapımıza geldi, dayandı. Arkadaşlar bu terazi bu sıkleti çekmez. Şu anda zaten sistem adı konulmamış bir yarı başkanlık sistemi. Niye? Halk seçiyor. Amerika'da bile, dünden bu yana milleti, bütün dünyayı meşgul ediyorlar, 'Kim kazandı, kim kazanacak.' Orada bile biliyorsunuz şu anda delegeler seçiliyor, delege çoğunluğuna göre başkan belli olacak ama bizde daha demokrasi, doğrudan demokrasi, halk seçiyor. Zaten buna artık biz kararını vermişiz, buradan geri dönüş yok." görüşüne yer verdi.

Sorgun, 1970 ve 1980 yılları arasında 12 hükümetin görev yaptığını, 66 turda Meclis başkanının seçilebildiğini anımsatarak, "Artık o günlere geri dönemeyiz. Bugün AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanımızın riyaseti, dirayetiyle, uyumuyla böyle gittiğine siz bakmayın." ifadesini kullandı.

Eski Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler ile bir sohbetini aktaran Sorgun, Keçeciler'in kendisine, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, 20 yıl sonra bölgede haritaların değişeceğine ve güçlü olmaması halinde Türkiye'nin de buna dahil olacağını sözlediğini bildirdi.

- "Bu coğrafya pahalı bir coğrafya"

Sorgun, Keçeciler'in kendisine, "İyi ki Türkiye'de şu anda bir tek parti iktidarı var, iyi ki Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider var." dediğini belirterek, "Hepimize çok büyük işler, sorumluluklar düşüyor. Kuklanın önündekilere kanmayacağız. Evet, şehitlerimiz geliyor, zorumuza gidiyor, kolay değil ama Çanakkale'de de şehit verdik, Kurtuluş Savaşı'nda da verdik. Toprak uğrunda ölen olduğu zaman vatan oluyor. Bu coğrafya pahalı bir coğrafya, bin sene önce bu coğrafyaya gelip yerleşmişsek bu coğrafyanın bir bedeli var. Bu millet bu bedeli ödemeye hazır olduğunu 15 Temmuz'da gösterdi." dedi.

PKK, DEAŞ, YPG, FETÖ, DHKP/C gibi örgütlerin perdenin önündeki kavgalarına bakmamak gerektiğine değinen Sorgun, şöyle devam etti:

"Perdenin arkasındaki kuklacı aynı. DAİŞ diye bir şey nereden çıktı? Biliyor muydunuz böyle bir şey? Yok. Hepimizin aklı var, izanı var, dünyanın her tarafından toplanıp geliyorlar insanlar, önce Irak'a, sonra Suriye'ye siz aynı dili konuşmuyorsunuz, aynı eğitimi almamışsınız, aynı coğrafyada yaşamamışsınız nereden öğrendiniz petrol çıkarıp satmayı, kimden öğrendiniz para basmayı, kimden öğrendiniz yerel yönetimi, kimden öğrendiniz mahalli idareleri, kimden öğrendiniz milli eğitimi? Sizin üst aklınız kim? Daha doğrusu 'üst akıl' da demem ben ona şeytani aklınız. Onun şeytani aklı kimse FETÖ'nün arkasındaki akıl da o, PKK'nın arkasındaki, YPG'nin arkasındaki akıl da o."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Verdiğiniz silahlardan sizin adreslerinizi zaten biz biliyoruz." ifadelerini anımsatan Sorgun, "Bunlara hiç kanmayacağız. Biz Allah'ın izniyle sırtımızı başkaları gibi başka taraflara değil, Allah'a ve millete dayayarak, millete yaslanarak yolumuza devam edeceğiz." dedi.

- "Cumhurun başı hepimizden daha çok çalışıyor"

Seçim işleri başkanlarına "Siz 10 çalışmazsanız birlikte çalıştığınız arkadaşlarınız 9 çalışmaz." diye seslenen Sorgun, cumhurun başı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım'ın herkesten çok çalıştığını bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun, "2019 baba seçimler yılı" ifadesini kullanarak, parti teşkilatlarının seçimler için hazır olması gerektiğini kaydetti.

Enes Kaplan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber