16/01/2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2007 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- AK Parti, CHP ve ANAVATAN TBMM Grup toplantılarında son gelişmeler değerlendirilecek.

2- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Dil Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Özel ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

3- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Sudan'da...

- Arınç, temaslarının ikinci gününde Ulusal Meclis Başkanı Ahmet İbrahim El Tahir ve Eyaletler Meclisi Başkanı Mawlana Ali Yahia ile görüşecek.

- Sudan Ulusal Meclisinde bir konuşma yapacak olan Arınç, "İki Ülke Meclis Başkanlarının Eşbaşkanlığındaki Ortak Müzakere Oturumu"na da katılacak.

4- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Gümrük Ajansı Başkanı Andrey Belyaninov'u Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

5- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's tarafından İstanbul'da gerçekleştirilecek, "Türkiye'de Kredi Risk Yönetimi" başlıklı seminere katılıyor.

6- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 2007 yılının ilk toplantısını bugün gerçekleştirecek.

- Toplantıya ilişkin açıklamanın ise akşam saatlerinde yapılması bekleniyor.

7- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Dresden'de düzenlenen AB İçişleri ve Adalet Bakanları Toplantısına katılıyorlar.

- Aksu ve Çiçek, toplantının ardından yurda dönecekler.

8- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe Kocaeli'nde...

- Pepe, Online Emisyon Takibi Sistemi tanıtım toplantısı ile Mobil Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu'nun faaliyete alınması törenine katılacak.

- Gönül ile Pepe, restore edilen Kasr-ı Hümayun'un (Av Köşkü) ve Çağdaş Kocaeli Gazetesi'nin açılış töreninde bulunacak.

- Bakan Pepe, daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin toplantısına katılacak.

9- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'da, "İşçi ve İşveren Kesiminde Üreme Sağlığı Konusunda Farkındalık Yaratma Projesi" toplantısına katılacak.

10- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) "Ticaret Odaları Konsey Toplantısı"na katılacak.

- Konsey toplantısının ardından ortak sonuç bildirgesi açıklanacak.

11- TBMM'den...

- Genel Kurul'da, Petrol Kanunu Tasarısının görüşülmesine devam edilecek.

- TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin, Türkiye'nin Sri Lanka Fahri Başkonsolosu Bharathi Davina Wijeratne'yi kabul edecek.

- TBMM Sanayi Komisyonunda, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğine ilişkin düzenleme görüşülecek.

12- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson ile parti genel merkezinde görüşecek, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul'u konfederasyon binasında ziyaret edecek.

13- Avrupa Parlamentosu genel kurul toplantıları Strasbourg'da devam ediyor.

- Genel kurulda, görev süresi biten Josep Borell'in yerine yeni başkan ve 14 yardımcısının seçimi için oylama yapılacak.

14- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), "Türkiye-AB İlişkileri Bağlamında Uluslararası Göç Tartışmaları" başlıklı raporu İstanbul'da açıklayacak.

15- Hazine'den çifte ihale...

- Bugün YTL cinsinden 6 ay (182 gün) vadeli iskontolu referans bono ile 4 yıl (1463 gün) vadeli sabit kuponlu tahvil olmak üzere iki ihale yapılacak.

16- TÜSİAD ve Koç Üniversitesi tarafından düzenlenen "Hangi potansiyel Büyüme Ölçütü: Türkiye Örneği" başlıklı Ekonomik Araştırma Forumu Konferansı Ankara'da yapılacak.

17- İzmir Ekonomi Üniversitesi ile İngiltere Kraliyet Onaylı Lojistik ve Taşımacılık Enstitüsü arasında "akreditasyon anlaşması" İzmir'de imzalanacak.

18- Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemi projesi sözleşmesi, SSM Müsteşarı Murad Bayar ile Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un katılımıyla Ankara'da imzalanacak.

19- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İskitler'de gerçekleştirilecek Merkezi İş Alanları Projesi hakkında arsa sahiplerine bilgi verecek.

20- Taksit artışında Başbakanla gelen indirim...

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ taksitlerindeki yüzde 8,38'lik artışı yüksek buldu.

- Seyyanen zamların herkese uygulanmadığını belirten Erdoğan, taksit artışının, yüzde 4,88 olan genel artış düzeyinde tutulmasını istedi.

- Başbakan Erdoğan'ın uyarısını dikkate alan TOKİ, ilgili bankalara yazı göndererek, bu yılın ilk yarısı için öngörülen yeni artış oranlarını bildirdi.

21- Proje sayısı arttı, yatırım süresi uzadı...

- Geçtiğimiz yıl 5,5 yıl olan yatırımların ortalama tamamlanma süresi, bu yıl 5,8 yıla uzadı.

- Ortalama bitiş süresi eğitim projelerinde 1,6 yıl, sağlıkta 2 yıla kadar inerken, tarımda hala 18,2 yılı buluyor.

22- Anne sütü, bebekleri sigaranın zararlarından koruyor...

- Yapılan bilimsel araştırmada, bebekleri sigaranın zararlı etkilerinden korumak için anne sütü ile beslenmesinin gerektiği ortaya çıktı.

- Sigara, bebeklerin büyümelerini etkiliyor, solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanma riskini artıyor.

- Gerek anne sütü, gerekse de pasif yoldan sigaraya maruz kalan bebeklerin anne sütüyle beslenmesinin, sigaranın zararlı etkilerinden koruduğu belirlendi.

23- Okul polisi, şiddeti azalttı...

- Diyarbakır'da 2 yıl önce başlatılan "Okul Polisi Projesi" meyvesini vermeye başladı.

- Okullarda sivil polislerin görevlendirilmesi sayesinde kesici aletle yaralama ve kavga gibi olaylarda yüzde 65 azalma oldu.

- Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Demirkol:

-"Öğrenciler de aileler de uygulamadan hoşnut"

24- Asit yağmurları, denizleri de tehdit ediyor...

- Ağaçlarda gelişmeyi önleyerek daha çok ormanlık alanlarda etkili olduğu bilinen asit yağmurlarının, son yıllarda endüstriyel faaliyetler, fosil yakıt kullanımı, kara ve hava yolu ulaşım araçlarındaki yoğunluğun etkisiyle deniz ve okyanusları da olumsuz etkilediği bildirildi.

- Prof. Dr. İbrahim Cengizler: "Hızla arttığı belirlenen asit oranı, deniz ve okyanuslardaki canlıları tehdit ediyor."

25- Sağlık gönüllülerinin başarısı...

- Van'da Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Füsun Ersoy ile sağlık müdürlüğü şube müdürü Dr. Hazan Caner tarafından Yalım Erez Mahallesi'nde yürütülen "Size Sağlık Getirdik" projesi meyvelerini vermeye başladı.

- Altı ay sonunda hazırlanan rapora göre bölgede etkili aile planlaması yöntemi kullanım oranında yüzde 48'lik artış elde edilirken, ishalden kaybedilen bebek olmadı.

26- Dumlupınar Üniversitesinde "Türk Kurt Köpeği" ırkı geliştirme çalışmaları...

- Erkek Sivas Kangal köpeği ile Türkiye'de yaşayan dişi yabani kurdun çiftleştirilmesiyle elde edilen "Türk Kurdu"nun neslinin devamı sağlandı.

- Üniversitede devam eden bilimsel çalışmalar sonucu, bu kez erkek, "Türk Kurdu" ile dişi Sivas Kangal köpeğinin çiftleştirilmesinden yavru elde edildi.

27- Uzungöl kenarında piknik yasaklanıyor...

- Uzungöl Belediyesi ile Çevre ve Orman Bakanlığının ortak projelendirdiği mesire yerleri ve piknik alanları yatırım projesi tamamlandıktan sonra, Uzungöl mücavir alanı içerisinde piknik yapmak yasaklanacak.

- Belediye Başkanı Nuri Alibeyoğlu:

- "Artık insanlarımız gelişigüzel gölün kenarında piknik yapamayacak."

- "Haldızen Deresi'ni takip eden alanlar üzerinde oluşturulacak yeni piknik yerlerinde vatandaşlar, çok daha rahat ve huzurlu bir şekilde dinlenebilecek."

28- 25. Dünya Üniversite Kış Spor Oyunları'na ev sahipliği yapacak kent, bugün FISU İcra Kurulu toplantısından sonra açıklanacak.

- Aday kentler, Türkiye'den Erzurum ve Slovenya'dan Maribor.

29- FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda Türk Telekom, 2. tur (K) Grubu'ndaki 2. maçında, Yunanistan'ın BC Forthnet Panionios takımıyla Atina'da karşılaşacak.

30- Erkekler ULEB Kupası'nda Beşiktaş Cola Turka, Fransa'nın Strasbourg takımıyla Akatlar Spor Salonu'nda karşılaşacak.

31- Indesit Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Vakıfbank Güneş Sigorta Bayan Voleybol Takımı, Rusya'nın Dinamo Moskova takımıyla Haldun Alagaş Spor Salonu'nda karşılaşacak.

32- Bayanlar Avrupa Konfederasyon (CEV) Kupası'nda Türk Telekomspor, 3. tur ilk maçında Polonya'da Nafta Gaz Pila takımı ile karşılaşacak.

33- Ümit Milli Futbol Takımı, Arnavutluk ile oynayacağı özel maçın hazırlıklarını İstanbulspor tesislerinde sürdürecek.

34- Fenerbahçeli futbolcu Serkan Balcı:

- "Dinamo Kiev maçında gördüğüm kırmızı kartın haklı olduğuna inanmıyorum, ama sonuçta arkamda durmaları gerekirdi. Öyle bir şey olmadı."

- "Bir futbolcu için oynamamak çok kötü. Ne kadar gülsem eğlensem de içimde bir burukluk var. Bunu atamıyorsun ister istemez."

- "Sezon sonunda sözleşmem bitiyor. Fenerbahçe ile de görüşülecek, başka takımlarla da görüşülecek. Hayırlısı neyse o olsun."

- "En çok üzüldüğüm şey kendi takımımda oynayamadığım için milli takımda da oynayamamak."

35- Efes Pilsen, Avrupa kupalarında yarın 365. maçına çıkıyor

- Lacivert-beyazlılar, bugüne dek yaptıkları 364 maçta 230 galibiyet, 134 yenilgi aldı.

- Efes Pilsen, Olympiakos'a 6 maçtır yenilmiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber