Türk motosikletçilere bin özel kuvvetle baskın

Alman polisi, daha önce birçok kez Kürt motosiklet çeteleriyle sürtüşme yaşayan 'Osmanen Germania' adlı gruba operasyon düzenlendi. İki grup arasındaki gerginliğin önüne geçmek isteyen polisler, ülke genelinde 50 adrese baskın yaptı. Birçok noktada arama yapan özel kuvvetler, grubun bilgisayarlarını da inceledi

Haber Giriş : 10 Kasım 2016 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk motosikletçilere bin özel kuvvetle baskın

Alman polisi Türk ve Kürt motosiklet çeteleri arasındaki gerginliğe neşter vurmak için harekete geçti. Dün sabah saatlerinden itibaren yaklaşık bin özel kuvvet mensubu 'Osmanen Germania' adlı gruba ait ülke genelindeki 50 merkezde arama yaptı. Grup üyelerinin villa, kulüp binaları ve bürolara yönelik gerçekleştirilen operasyonda ateşli silahlar, doküman ve uyuşturucu arandığı öğrenildi. Bild gazetesinin aktardığına göre Türk istihbaratıyla bağlantılı olduğu iddia edilen grubun bilgisayarları da inceleme altına aldı.

OLAY BAKANLIK RAPORUNDA

Güvenlik kaynaklarının Osmanen adlı Türk motosiklet çetesinin Bahoz adlı Kürt motosiklet grubu üyeleriyle çatışma yaşaması ihtimalini ciddi bulduğu için operasyon gerçekleştirdiği öne sürülüyor. İki grup arasında geçmişte çok sayıda gerginlik yaşandığı ve güvenlik güçlerinin çabası ile sürtüşmenin çatışmaya dönmesinin önlendiği belirtildi. Öte yandan Almanya İçişleri Bakanlığı İç istihbarat birimi Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın 2015 yılı raporunun güncellendiğini belirten bakanlık sözcüsü, 300 sayfalık raporun yaklaşık 30 sayfasında iki grup arasında yaşanan olaylara dair bilgilerin yer aldığını ifade etti.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber