FETÖ'cü 'cadet'ler, havacı öğrencilere işkence etmiş

Konya'da, FETÖ'nün Hava Kuvvetleri'ndeki yapılanmasına 2'nci dalga operasyon yapıldı. 35 pilot gözaltına alındı. Örgütün 'cadet' adını verdiği havacı öğrencilerin de kendilerinden olmayanları mobbingle bezdirdiği ortaya çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Kasım 2016 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'cü 'cadet'ler, havacı öğrencilere işkence etmiş

Ortaokulda örgüt tarafından seçilerek farklı dershanelere kayıt ettirildikten sonra Hava Kuvvetleri'ne yerleştirilen ve 15 Temmuz sonrasında örgütün sivil imamlarıyla irtibat kurdukları belirtilen 1'i yarbay 55 mahrem pilot daha deşifre edildi. Konya'da, FETÖ'nün Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik soruşturmanın 2'nci dalgasında, Pilot Yarbay İbrahim Baytekin ile 7'si bir süre önce ihraç edilen 2'si kadın 54 pilot hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

8 İLDE OPERASYON, 35 GÖZALTI...

İlk dalgada 73 pilottan, 69'unun gözaltına alındığı, bunlardan 49'u itirafçı olarak serbest kaldığı, 20'sinin ise tutuklandığı soruşturmanın ikinci dalgasında, 8 ilde şüphelilerin evlerine ve görev yaptıkları hava üslerine baskın yapıldı. 35 kişi gözaltına alındı. İtirafçı pilotların anlattıkları, FETÖ'nün Hava Harp Okulu'nda uyguladığı baskıyı da ortaya koydu. Bu ifadelere göre, FETÖ'cü tim ve kol komutanları, örgüt üyesi Hava Harp Okulu son sınıf öğrencilerini lider pozisyonuna getiriyordu. İngilizce askeri öğrenci anlamına gelen "Cadet" adı verilen bu öğrenciler, kendilerinden olmayanlara, "Şok mangası" ve "Fırsat eğitimi" adı altında gece eğitimleri uygulayarak, adeta işkence yapıyordu.

TEHDİTLE İFADE VERDİRDİLER

Öğrenci Seçme Uçuşu ve İntibak Kampı Eğitimi dönemlerinde 'Cadet'ler tarafından, gece çadırlarından kaldırarak eziyet edilen ve mobbing uygulanan öğrencilerin çoğu, eğitimi yarıda bırakıp okulu bıraktı. İtirafçı bir üsteğmenin ifadesine göre, istifa eden bazı öğrencilerin açtıkları davalar üzerine, soruşturma için okula askeri savcı gönderildi. FETÖ'cü komutanlar da öğrencileri, "Eğitimlerde herhangi bir usulsüzlük olmadığını hepiniz biliyorsunuz, aksi yönde beyan veren olursa ne olacağını siz daha iyi tahmin edersiniz" diyerek tehdit ediyordu. Öğrenciler de korkudan aynı şekilde ifade veriyordu. İtirafçı üsteğmen, askeri savcının bunun üzerine "Herkes aynı şeyi söylüyor, bu ifadeleri size ezberlettiler mi" dediğini de anlattı.

FETÖ AVUKATLARI 'KAVURMA' İLE HABERLEŞMİŞ

Eskişehir'de 13'ü avukat 15 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede yer alan tanık H.Ö. ifadesinde, sanık avukatların 17-25 Aralık sürecinden önce telefonlarına kendi aralarında 'kavurma' dediklerini ve 'CoverMe' isimli programı kullandıklarını aktardı. Tanık H.Ö., "Bir süre sonra bu programın güvenilir olmadığını ve sileceklerini söylediler" dedi. H.Ö. indirilen programlar, aynı amaca yönelik tweet atılması gibi eylemleri de, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni M.A.T'nin organize ettiğini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber