İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mersin Büyükşehir Belediyesinde yolsuzluk iddiası: 19 gözaltı

Mersin Büyükşehir Belediyesinde ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla 19 kişi gözaltına alındı, 3 şüphelinin ise FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu olduğu belirlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2016 14:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Mersin Büyükşehir Belediyesinde yolsuzluk iddiası: 19 gözaltı

Mersin Büyükşehir Belediyesinde ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla aralarında bazı daire başkanları ve müdürlerin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı, 3 şüphelinin ise FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu olduğu belirlendi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, belediyede ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasına yönelik sabah saatlerinde Mersin, İstanbul ve Ankara'da operasyon düzenlendi.

Aralarında bazı daire başkanları ve müdürler ile yüklenici firma yetkililerinin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 3 şüphelinin ise Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklu olduğu belirlendi.

"Usulsüzlük tespit edildi"

Mersin Valiliğinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Sayıştay'ın 27 Eylül tarihli kararı gereğince Mersin Büyükşehir Belediyesinin 2015 yılı hesaplarının incelendiği aktarıldı.

İncelenme sırasında "Mali Hizmetler Daire Başkanlığına Bağlı Birimlerde İdari Mali Sürdürülebilirlik Kapsamında Mali Hizmetler Biriminin Tüm Fonksiyonları İçin Danışmanlık Hizmet Alımı" ihalesinde usulsüzlükler tespit edildiği aktarılan açıklamada, "Bu nedenle aralarında Mersin Büyükşehir Belediyesi personelleri ve yüklenici firma yetkililerinin bulunduğu şüpheliler hakkında, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca 'İhaleye fesat karıştırmak' ve 'Edimin ifasına fesat karıştırmak' suçlarından dolayı adli soruşturma yapılmasına karar verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Karar doğrultusunda Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Mersin merkezli olarak İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda H.C.T, C.G, F.M, M.T, H.G, R.C, G.D, A.D, A.B, R.Ö, O.Ç, Ü.E, S.E, İ.A, M.K, M.C.S, T.A, F.B. ve F.Y'nin gözaltına alındığı, şüpheliler E.K, H.T, ve T.D'nin ise FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu olduğu kaydedildi.

Sezgin Pancar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber