Sezer'den Yüksek Öğrenim Kurumları Kanunu'na onay

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2007 13:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM'ye iadesinin ardından, Genel Kurulda aynen kabul edilen, yeni kurulan 15 üniversiteye kurucu rektör atanmasına ilişkin kanunu onayladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Sezer'in, yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdiği 5573 sayılı kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması için Anayasa Mahkemesi'nde "iptal" davası açacağı bildirildi.

Kanuna göre, yeni kurulan üniversitelerin kurucu rektörleri 2 yıl görev yapacak. YÖK Genel Kurulu, yasa yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içinde 4'te 3 çoğunlukla 6 rektör adayı seçecek. YÖK'ün seçtiği 6 adayı, Milli Eğitim Bakanı 3'e indirerek, Cumhurbaşkanına sunacak.

YÖK'ün, aday belirleme işlemini bir ay içinde sonuçlandıramaması durumunda, Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek 3 aday, Cumhurbaşkanına sunulacak.

Söz konusu kanun TBMM Genel Kurulu'nda 15 Kasım 2006 tarihinde kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığına onay için gönderilmişti. Sezer'in bir kez daha görüşülmesi için TBMM Başkanlığı'na geri gönderdiği kanun, 11 Aralık'ta TBMM Genel Kurulu'nda değişiklik yapılmadan kabul edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber