İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Komisyon bu hafta kimleri dinleyecek?

FETÖ darbe girişimini araştırma komisyonunun taslak programına göre, gazeteci Hande Fırat, Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu ve 15 Temmuz gazileri Albay Pınarbaşı ve Albay Ala'yı dinleyecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2016 21:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Komisyon bu hafta kimleri dinleyecek?

Kadir Karakuş,Hatice Özdemir

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) dört partinin katılımıyla kurulan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimini araştırma komisyonu taslak programına göre, bu hafta gazeteci Hande Fırat, Korgeneral Zekai Aksakallı, Tümgeneral Seyfullah Saldık, eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, 15 Temmuz gazileri Albay Mahmut Pınarbaşı ve Albay Davut Ala'yı dinleyecek.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016 Tarihli Darbe Girişimi İle Bu Terör Örgütü'nün Faaliyetlerinin Tüm Yönleriyle Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek başkanlığında çalışmalarına devam ediyor.

Komisyon bu hafta 16 Kasım Çarşamba ve 17 Kasım Perşembe günlerinde dinleme yapacak.

Komisyon 16 Kasım Çarşamba günü, darbe girişiminin yaşandığı gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı mobil uygulamayla televizyon ekranına çıkaran gazeteci Hande Fırat'ı dinleyecek.

YÖK üyesi Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu'nun da FETÖ üyelerinin sınavlarda yaptığı usulsüzlükler ve soruların çalınması konusunda bilgisine başvuracak olan Komisyon, aynı gün 15 Temmuz gazilerinden Albay Mahmut Pınarbaşı ve Albay Davut Ala'yı konuk edecek.

Darbe girişimini araştırma komisyonu, 17 Kasım Perşembe günü de 15 Temmuz'da kendisini Bursa Sıkıyönetim Komutanı olarak tanıtarak, toplantı yapmak isteyen İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'u gözaltına aldıran Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık'ı, eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nu ve Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'yı dinleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber