Kargolu saldırıda şüpheli eski bakanın oğlu çıktı

Maltepe'de özel bir şirkette meydana gelen patlamada düzenekli el yapımı patlayıcı (EYP) kullanıldığı ortaya çıktı. Patlamada üç kişi yaralandı. Yaralananlar arasında şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özdemir Osman Kurdaş'ın da bulunduğu kaydedildi. Kurdaş'ın, eski Maliye Bakanı ve ODTÜ eski rektörü Kemal Kurdaş'ın oğlu olduğu öğrenildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Kasım 2016 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kargolu saldırıda şüpheli eski bakanın oğlu çıktı

Kargolu saldırıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin patlamada ağır yaralanan Osman Özdemir Kurdaş'ın oğlu olduğu belirlendi.

Zümrütevler Mahallesinde 4 katlı binadaki elektrik ve mühendislik firmasına kargoyla gelen bir paketin şirket çalışanlarınca açılmasının ardından patlama meydana geldi. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olayda yaralanan 4 kişi, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

PATLAMAYA EL YAPIMI PATLAYICI NEDEN OLDU

Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonunda, patlayan kargo paketinin içinde düzenekli EYP olduğu belirlendi.

ESKİ BAKANIN OĞLU AĞIR YARALI

Genel Sistem Dizayn (GSD) isimli şirkete meydana patlamada yaralanan Genel Müdür Osman Özdemir Kurdaş'ın eski Maliye Bakanı ve ODTÜ'nün ilk rektörlerinden Kemal Kurdaş'ın oğlu olduğu ortaya çıktı. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Kurdaş'ın durumun ağır olduğu ve acilen ameliyata alındığı öğrenildi.

PAKETİ TAŞIYAN KURYE KAMERADA

Patlamaya neden olan paketi taşıyan kargo görevlisi, güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, sokağa gelen kargo görevlisinin adrese baktığı ve elinde siyah bir poşet olduğu görülüyor.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Maltepe'de bir firmaya gelen paketin açılmasıyla yaşanan patlamada 3 kişinin yaralanmasına ilişkin, şirket sahibinin oğlu gözaltına alındı.

Olaya ilişkin soruşturmayı sürdüren polis ekipleri, olayı gerçekleştiren kişi veya kişileri yakalamak için çalışma başlattı. Güvenlik kamerası kayıtlarını ve diğer delilleri inceleyen polisler, olayın şüphelisi olduğu iddiasıyla A.C.K'yı gözaltına aldı.

Patlama sırasında yaralanan şirket sahibi Osman Özdemir Kurdaş'ın oğlu olduğu öğrenilen A.C.K'nın emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber