Erdoğan, Pakistan ve Özbekistan'a gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan ve Özbekistan'a resmi ziyaretlerde bulunacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2016 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan, Pakistan ve Özbekistan'a gidecek

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdogan, 16-17 Kasım günlerinde Pakistan'a, 17-18 Kasım günlerinde ise Ozbekistan'da temaslarda bulunacak.

Erdoğan, Pakistan ziyaretinde Cumhurbaskanı Memnun Huseyin ve Basbakan Navaz Serif ile görüşecek, Ulusal Meclis ve Senato ortak oturumuna hitap edecek. Turkiye ve Pakistan'dan ust duzey sirketlerin yoneticileriyle duzenlenecek toplantıya Basbakan Serif ile katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslamabad'ın ardından Lahor'a da gidecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17-18 Kasım'da ise Ozbekistan'ın Semerkant kentini ziyaret edecek. Ozbekistan Cumhurbaskanı Vekili, Basbakan Sevket Mirziyayev ile gorusecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Turk-Ozbek iliskilerinin yanı sıra bolgesel ve uluslararası gelismeler hakkında da gorus alısverisinde bulunması ongorulüyor.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki ülkeye yapacağı ziyaretlerin Türkiye ile söz konusu ülkeler arasındaki iliskilerin ve is birliginin daha da gelistirilip, guclendirilmesi yonunde onemli bir fırsat olacağı belirtildi.

Sarp Özer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber