Malatya'da 'sanal' soygun

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2007 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya'da hayali şirket kurup bazı kişileri para karşılığında çalışmadığı halde sigortalı gösteren, ancak sigorta primlerini yatırmayan 3 sanal iş yeri tespit edildiği bildirildi.

SSK Malatya İl Müdürü Ahmet Özakdağ, bir yılı aşkın süredir bazı şirketlerin, çalışanlarının SSK primlerini yatırmamaları üzerine inceleme başlattıklarını söyledi.

Biriken sigorta primlerinin ödenmesi için iş yerlerine tebligat gönderildiğini, ancak belirtilen adreslerde iş yerine rastlanmadığını ifade eden Özakdağ, şunları kaydetti:

''Bu kişiler hayali iş yerleri kurmuş. Bazı kişileri sigortalı olarak gösterip onlardan para almış. Aylık prim hizmet belgesi ile sigortalı göstermişler. Paraları alıp girişlerini yapmışlar. Ancak hayali oldukları için gösterdikleri kişilerin primlerini yatırmamışlar. İstanbul'da bu şekilde 80-100 iş yeri tespit edilmişti. Malatya'dakiler de İstanbul'la bağlantılı.''

-SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU-

Herhangi bir kuruma prim ödemeyen, sosyal güvenlik kapsamında olmayan vatandaşların, emeklilik ve tedavi imkanlarından yararlanmak vaadiyle dolandırıldıklarını kaydeden Özakdağ, şöyle konuştu:

''Özellikle İstanbul'da bu şekilde sanal soygun yapan çok sayıda sahte iş yeri tespit edildi. Bunun uzantısı olarak da Malatya'da 3 sanal iş yeri tespit edilmiştir. SSK başkanlık müfettişleri ve SSK İl Müdürlüğü sigorta yoklama memurları ile yapılan bu tespitler sonucu, olayla ilgisi bulunan iş verenler ile çalışmadıkları halde çalışmış gibi kendilerinin sigortalı gösterilmesini sağlayan kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.''

Özakdağ, sahte olarak sigortalı gösterildikleri tespit edilenlerin sigortalı gün sayıları ve kazançlarının iptal edildiğini, alınan sağlık yardımı ücretlerinin faizi ile birlikte tahsili için işlemlerin başlatıldığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber