'FETÖ'den soruşturulanların sayısı 50 bine yakın'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2016 19:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
'FETÖ'den soruşturulanların sayısı 50 bine yakın'

"Eğer onların sendikasına üye olmuşsa, onların bankasına para yatırmışsa hiç kimseyi onların okuluna gönderdi diye tek başına ilişiğini kesmedik. Milli Eğitim Bakanlığı olarak söylüyorum.

Bir terör örgütüne bir desteği var mı? Bağlantısı var mı? Eğer bir bağlantısı yoksa görevine iade edilir. Terör bağlantısı nedeniyle 11 bin açığa alınan vardı. Kimileri iade edildi, kimileri ihraç edildi, kimileri hakkında da disiplin işlemi devam ediyor. Biz gerçekten bir kuyumcu terazisiyle vicdanımızı mümkün olduğu kadar en az zararla bu sıkıntılı dönemi atlatmaya çalışıyoruz."

-"Teknolojik gelişmenin olduğu yerde tek tipleştirme yapamazsınız"

Bakan Yılmaz, bir milletvekilinin sorusu üzerine Eğitim Sen'in 120 bin üyesinin bulunduğunu, soruşturmaya konu olan kişi sayısının 10 bin, FETÖ'den soruşturulanların sayısının ise 50 bine yakın olduğunu belirtti.

Güneydoğu'da teröre karşı verilen haklı ve yerinde mücadeleye karşı yapılan protestolar ve "katil devlet" sözlerinin demokratik bir hak olduğunu düşünmediklerini söyleyen Yılmaz, "Öğretmenin yeri sınıfıdır. Bunun dışında kendi siyasi tercihinde istediği gibi oyunu kullanabilir." dedi.

Eğitimde tek tipleştirmeye ilişkin iddialar üzerine Yılmaz, teknolojik gelişmenin olduğu bir yerde istense bile bunun yapılamayacağını vurguladı.

Bakan Yılmaz, "Aynı eğitim sisteminde yetiştiriyoruz ama kimisi dağa gidiyor, kimisi halkına hizmet ediyor. Aynı eğitim sisteminden çıkıyor ama kimisi darbe yapıyor, kimisi de o darbeye karşı koyuyor. Darbeyi yapanlar bu eğitim sisteminden çıktığı gibi o darbeye karşı koyanların da bu eğitim sisteminden çıktığını düşünelim. Gezi gençliği de bu eğitimden çıktı. İsteseniz de istemeseniz de tek tipleştirme mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber