EGM, açığa aldığı 3 bin 181 polisi görevine iade etti

Emniyet Genel Müdürlüğü, 667 sayılı KHK'nın verdiği yetkiye dayanılarak daha önce açığa alınan 3181 kişinin görevine iade edildiğini, 2205 kişinin de uzaklaştırıldığını duyurdu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Kasım 2016 00:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
EGM, açığa aldığı 3 bin 181 polisi görevine iade etti

Emniyet Genel Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütü ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle durumu tekrar değerlendirilen personelle ilgili açıklamada bulundu.

EGM'nin internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin" 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle daha önce görevden uzaklaştırılan, ancak durumu tekrar değerlendirilen 3181 Emniyet Teşkilatı mensubu görevine iade edilmiş, aynı kapsamda 2205 Emniyet Teşkilatı mensubu ise görevden uzaklaştırılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


Memurlar.net'in Notu: 667 sayılı KHK ilk yayımlanan KHK'dır. Yeni bir KHK değildir. Bu KHK'nın verdiği yetkiye dayanılarak ihraç ve açığa alma kararları alınmaktadır. Emniyet açıklamasında, bu KHK'ya dayanılarak uygulanan açığa alma işlemleri sonrasında FETÖ ile ilgisi olmayanların görevlerine iade edildiği belirtilmektedir.

memurlar.net üyelerinin paylaşımları için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber