Güler: Nükleer santrali çevre için yapıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, "Nükleer güç santrali yatırımını, çevreye rağmen değil, çevre için yapıyoruz" dedi.

TBMM Çevre Komisyonunda, Nükleer Güç Santrallerinin Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışına İlişkin Kanun Tasarısı ele alındı.

Güler, tasarıyı komisyona sunarken yaptığı konuşmada, çevrenin korunmasına çok önem verdiklerini vurguladı.

Güler, "Bundan sonra çevreyi en iyi koruyacak olan yenilenebilir enerjinin alımını 10 yıla kadar uzattık. 5.5 avroya kadar alım yapılacak. Bu bir dönüm noktasıdır" diye konuştuk.

Güler, yatırım programının enerji santrali kurmaktan ibaret bulunmadığını, bunun içinde tıp, tarım, veterinerlik, mühendislik ve enerji olduğunu söyledi.

"2020'ye kadar elektrik üretimi için bütün kaynaklarımızı kullansak bile yine de Türkiye'nin elektrik ihtiyacının büyük kısmı dış kaynaklardan sağlanacak" diyen Güler, "Elektrik üretmek için ya kömür ya doğalgaz ya akaryakıt ithal edeceğiz ya da nükleer güç santrali kuracağız. Elektrik ithal edeceğimiz komşularımızın bile elektriğe ihtiyacı var. Bugün Irak, Suriye, Nahcivan ve Gürcistan'a elektrik satıyoruz" diye konuştu.

ABD'de 105, Japonya'da 53 nükleer santral olduğunu bildiren Güler, Fransa'nın elektrik ihtiyacının yüzde 78'inin nükleerden enerjiden sağladığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber