Gökçek'in kavşak çalışması, diplomatik krize neden oldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Ocak 2007 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafında Atatürk Bulvarı'nda gerçekleştirilen kavşak çalışmaları diplomatik krize neden oldu. İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği dün Dışişleri Bakanlığı ve Belediye'yi protesto etti. Bulgaristan Büyükelçiliği her elektrik kesintisinde Dışişleri Bakanlığı'nı arayarak çözüm bulunmasını isterken Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği ?İletişim kurmamız imkansızlaşınca durum tahammül edilemez oluyor" açıklamasını yaptı.

Atatürk Bulvarı'nda Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kavşak çalışmalarının sık aralıklar ve uzun süreli olarak elektrik ve su kesintisine neden olması bulvar üzerinde yer alan ve aralarında Almanya, Polonya, İtalya ve Bulgaristan'ın bulunduğu Büyükelçiliklerde büyük sıkıntıya neden oldu. İnşaat çalışmaları sırasında sürekli olarak elektrik ve telefon kablolarının yanlışlıkla kesilmesinin Büyükelçiliklerin ülkeleriyle irtibatlarının kesilmesine neden olduğu bildirildi.

İTALYA PROTESTO ETTİ

ANKA'nın edindiği bilgilere göre dün telefon kablolarının kesilmesi üzerine dün gün boyunca ülkeleriyle iletişimi kesilen Büyükelçiliklerden İtalya Dışişleri Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi nezdinde girişimde bulunarak bu durumu protesto etti. İtalyan bir diplomat ?Bu bardağı taşıran son damla oldu" dedi ve AB'ye aday bir ülkede böyle bir durumun yaşanmasının soru işaretlerine ve hayal kırıklığına neden olduğunu kaydetti.

İtalyan diplomat sözlerini şöyle sürdürdü: "Hep hoşgörü ile yaklaşmaya çalıştık. Ancak gayri ciddi bir durum var. Büyükelçilik bizim ülke toprağımız ve Türkiye'nin bu topraklara garanti sağlaması gerekiyor. Saygı görmek istiyoruz. Pazartesi günü Başbakanımız Prodi gelecek. Birçok ön çalışma yapılıyor. Ancak ülkemiz ile irtibatımız kesildiği için sürekli cep telefonları üzerinden çalışmak zorundayız."

ALMANYA 'TAHAMMÜL EDİLEMEZ' DEDİ

Almanya Büyükelçilik Sözcüsü Klemens Semtner ise Belediye ve Türk makamları ile inşaat çalışmalarından kaynaklanan sorunların en yumuşak şekilde atlatılması için işbirliği yaptıklarını söylerken sözlerini şöyle sürdürdü: ?Ancak iletişim kurmamız imkansızlaşınca durum bir hayli tahammül edilmez oluyor. Biz Türk makamlarının Büyükelçiliklerin aralıksız işleyişi için her türlü çabayı göstereceğini ümit ediyoruz."

BULGARİSTAN SÜREKLİ DIŞİŞLERİNİ ARIYOR

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçiliği yetkilileri ise çalışma koşullarını olumsuz yönde etkileyen inşaat nedeniyle sürekli elektrik ve telefonlarının kesildiğini söyledi ve her kesintide Dışişleri Bakanlığı'nı arayarak soruna çözüm bulmalarını istediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber