'Türk askerler iltica başvurusu yaptı'

Almanya'da Ramstein kasabasındaki NATO üssünde görevli Türk askerlerin siyasi iltica talebinde bulunduğu öne sürüldü. FETÖ mensubu olduğu değerlendirilen askerlerin görev sürelerinin yakında dolacağı belirtildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Kasım 2016 23:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türk askerler iltica başvurusu yaptı'

Alman yayın kuruluşu SWR'nin haberine göre, Rheinland-Pfalz Eyaleti'nin Kaiserslautern kenti yakınlarındaki Ramstein kasabasında bulunan NATO üssünde görevli Türk askerleri, Almanya'ya iltica başvurusunda bulundu. SWR, Türk askerlerinin iltica başvurusu yaptığının Kaiserslautern Kaymakamlığı tarafından da doğruladığını yazdı.

Başvuruda bulunan askerlerin görev iyakında dolacağına vurgu yapılan haberde, kaç askerin iltica başvurusunda bulunduğu konusunda ise 'verilerin korunması zorunluluğu' nedeniyle bilgi verilmediği belirtiliyor.

SWR'e konuşan Kaiserslautern Kaymakamlığı'ndan bir yetkiliye göre, iltica başvuruları Federal Göç ve Mülteciler Dairesi BAMF'da inceleniyor. Askerlerin sığınma taleplerinin kabul edilip edilmeyeceği ve ne zaman cevap alacakları ise belli değil. İltica başvurusu için askerlerin Türkiye'deki 'siyasi durumu' gerekçe gösterdiği öğrenildi.

500 dolayında NATO askerinin görev yaptığı Ramstein Üssü'nde 30-40 Türk askerinin görev yaptığı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber