Okuldaki şiddete karşı sosyal aktivite önerisi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2007 19:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Samsun Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, resim-iş, müzik ve beden eğitim derslerinde enerjisini atamayan öğrencinin şiddete yöneldiğini belirterek, şiddetin önlenmesi için beden eğitimi, müzik ve resim-iş öğretmenlerini daha duyarlı olmaları konusunda uyardı.

19 Mayıs Lisesi Konferans Salonu'nda beden eğitimi, resim-iş ve müzik öğretmenleri ile okul idarecileriyle okullardaki şiddetin önlenmesi için toplantı yapan Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, öğrencilerin okulu sevmediğini bunun genel bir kaide değil, ancak emareleri ve işaretleri bulunduğunu söyledi. Öğrencilerin bazen okulun camını kırdığını, bazen de kapısını tekmelediğini ifade eden İspirli, "Bu hareketlerin nedeni iyi süzmemiz lazım. Çocuklar neden her şeyi tahrip ediyor. Çünkü çocuklar sadece not peşine düşmüş. Onlara nefes alacak zaman bırakılmıyor. Deşarj olamıyor, olmayınca da kavga ediyorlar" dedi.

Sosyal faaliyetlerin az olduğu bir okulu öğrencinin sevmez gayet normal olduğunu dile getiren Nevzat İspirli, "Resim, müzik ve beden eğitimi gibi dersler angarya gibi gözükürse öğrenci sınıfı da sevmez, okulu da sevmez. Öğrencinin huzur bulduğu deşarj olduğu, birebir önemsendiği, ciddiye alındığı dersler müzik, resim ve beden eğitimi dersleridir. Akıllı bir yönetici bu dersleri en ideal bir şekilde işletir ve işler. İşlenmesi içinde her türlü önlemi alır. Eğer matematikte, fizikte, kimyada, Türkçe'de başarı bekliyorsa bunu yapar. Ruhen, bedenen dinlenen çocuk, diğer derslere daha bir istekli girecektir. Ayrıca okulunu sevecektir. Beden eğitimi dersinde koşup, rahatladığı için kişiliğini başka alanlarda ispat etmek için çabası olmaz. Kendisini kanıtladığı için birisine yumruk atma ihtiyacı da duymaz" diye konuştu.

Okullardaki şiddeti ve buna benzer sıkıntıları önlemenin en pratik çözümü ve çaresi öğrencilerin sosyal aktiviteleri yönlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken İspirli, beden eğitimi, resim-iş ve müzik öğretmenlerine çok büyük sorumluluklar düştüğünü sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber