MHP'li Vekil Parsak: Önümüzdeki hafta müzakere başlar

AK Parti'nin hazırladığı anayasa değişikliği metnini incelemek üzere görevlendirilen MHP ekibinde yer alan Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, bir kaç gün içinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye rapor sunacaklarını söyledi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Kasım 2016 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'li Vekil Parsak: Önümüzdeki hafta müzakere başlar

TAMAMLAMAK ÜZEREYİZ

AK Parti'nin hazırladığı metni, MHP'nin hukukçu kurmayları olarak pazartesi gününden bu yana inceliyoruz ve bu çalışmamız tamamlanmak üzere. Ardından inceleme raporu hazırlayıp, birkaç gün içinde Genel Başkanımız'a sunacağız. CHP sürece katılmazsa, önümüzdeki hafta içinde AK Parti ile müzakerelere başlamış oluruz. AK Parti'nin getirdiği önerileri, tüm yönleri ve olası sonuçlarıyla madde madde ele alıyoruz. Bize önerilen metinde bir kısmı önemli, bir kısmı ise daha az önemli hususları tek tek belirliyoruz. Taslak kamuoyuyla paylaşıldığında, tezlerimizi ve gerekçelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız.

YÜKSEK YARGIYA SINIRLI AYARLAMA

Hakkı Kurban

Yeni anayasa teklifinde yeni detayla belli olmaya başladı. Buna göre cumhurbaşkanının yargıyla ilgili görev ve yetkileri konusunda büyük değişikliklere gidilmediği öğrenildi.Yüce Divan yargılaması yine Anayasa Mahkemesi'nde kalacak. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na üyelerin yarısını Meclis'in, yarısını ise yeni sistemdeki Cumhurbaşkanının ataması öngörüldü.

Meclis'in atamasında 330 milletvekili oyu aranacak. Üzerinde konuşulan bir diğer husus ise cumhurbaşkanının yardımcıları konusunda. "Cumhurbaşkanı Yardımcıları"nın sayısının bir mi, iki mi olacağı karşılıklı istişareyle belirlenecek.

BAŞKANLIK SİSTEMİNE DESTEK YÜKSELDİ

Haber Merkezi

A&G Araştırma Şirketi'nin sahibi Adil Gür yeni anayasa çalışmaları ve en beğenilen lider gibi konularda ekimde gerçekleştirdikleri son anketi açıkladı. A Haber'de yayımlanan ankette "Başkanlık sistemini destekliyor musunuz?" sorusuna halkın yüzde 45'i 'Evet' cevabı verdi. Haziranda bu oran yüzde 37,4 seviyesindeydi.

EN BEĞENİLEN ERDOĞAN

Yüzde 14,4 oranındaki kararsızlar dağıtıldığında referandumda yeni sistemin kabul edileceği görülüyor. Ankete katılanların en beğendiği lider yüzde 55 ile Cumhurbaşkanı Erdoğan olurken, yüzde 80 de Erdoğan'ı beğendiğini belirtti. AK Parti'nin oy oranı da yüzde 55 olarak açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber