AKP, KPSS'deki Değişikliğin Faturasını Siyaseten de Ödeyecektir

KPSS yönetmeliğinde, mahalli idareler açısından önemli bir değişiklik yapıldığını dün duyurmuştuk. Ancak, gerek Devletin diğer kurumlarının daha objektif bir alım şekli olduğu için, zorunlu olmamasına rağmen 4/B'li sözleşmeli personel alımlarında KPSS'ye yöneldiği, gerekse de Danıştay'ın sözlü sınavın objektif bir sınav yöntemi olmadığını tespit ettiği bir süreçte, yapılan bu değişiklik yanlış olmuştur. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ocak 2007 00:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4/B'li sözleşmeli personel alımında KPSS'nin kullanılması zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı gibi kurumlar 4/B'li sözleşmeli personel alımını merkezi yerleştirmeden karşılamaktadır. Her iki bakanlığın da, boş sözleşmeli pozisyonları ÖSYM tarafından ilan edilmekte ve ayrıca bir sözlü veya yazılı sınav uygulanmaksızın personel alım süreci tamamlanmaktadır.

Diğer taraftan, Danıştay Başkanlığı son yıllarda verdiği kararlarda, sözlü sınavı, objektif bir personel alım süreci olarak kabul etmemektedir. Bu konuda verilmiş çok sayıda iptal kararı bulunmaktadır.

Bu iki husus özelinde belirtilecek olursa, mahalli idarelerin personel alım sürecine yönelik olarak yapılan 17/01/2006 tarihli yeni düzenleme yanlıştır. Üstelik bu yanlışlık sadece hukuki anlamda değil siyaseten de yanlıştır. Yapılan düzenleme nedeniyle, örneğin A belediyesi, kendine yakın küçük tirajlı bir gazeteye ilan vererek ve sonrasında da sözlü sınav uygulayarak personel alım sürecini tamamlayabilecektir.

Adayların tüm gazeteleri takip edebilmesi mümkün değildir. Memurlar.net olarak bizler 100 binin üzerinde tiraj yapan gazeteleri takip edebilmekteyiz. Bu nedenle ilanlar memurlar.net'ten takip edilse dahi gözden kaçan çok sayıda ilan olacaktır.

Özetle yapılan işlem bize göre sadece hukuki anlamda bir yanlış olmakla kalmayıp, ayrıca siyaseten de, AKP hükümeti, bu yanlışın faturasını ödemek zorunda kalacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber