Fesat Mektubu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Ocak 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın (SSM) 400 milyon dolarlık uçak ihalesine katılamayan firmaya test için pilot gönderince ortalık karıştı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı pilotlarının temel uçuş eğitimleri için açılan ihaleye fesat karıştırılmasından endişelenen SSM Müsteşarı Murad Bayar, teamül dışına çıkarak Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert'e "İhaleye fesat karıştırmak isteyen var" diye ihbar mektubu gönderdi. Orgeneral Cömert, mektubun protokole uygun olarak Milli Savunma Bakanlığı üzerinden tekrar gönderilmesini isterken, bir yandan da mektubu işleme koyarak araştırma başlattı.

ABD'YE PİLOT GİTTİ

SSM tarafından 2006 yılında açılan temel eğitim uçağı ihalesinde, Brezilya'dan Embraer ve Güney Kore'den Kore Havacılık Endüstrisi (KAİ) yarışıyor. Türkiye'de üretim şartına uyum gösteremeyen Amerikan Raytheon firması ise T-6A TEXAN modelini ihaleye sokamadı. Ancak Hava Kuvvetleri Komutanlığı yine de ihaleye katılamayan firmanın uçaklarını test etmek için Brezilya ve Güney Koreli şirketlerden önce Aralık ayında ABD'ye pilot gönderdi.

BİRLİKTE ÇALIŞALIM

Hava Kuvvetleri pilotlarının test raporlarını düzenlemesiyle durumdan haberdar olan Bayar, üç hafta önce Orgeneral Cömert'e bir mektup yazarak durumu bildirdi. Mektupta, "Müsteşarlığımız bünyesinde yürütülen bazı faaliyetlerle ilgili ileride telafisi imkansız sonuçlar doğurabilecek bazı konularla ilgili duyumlar aldık. Bu tip konularda birlikte çalışmayı arzu ederiz" denildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber