FETÖ ile sol HSYK seçiminde ittifak yapmış

FETÖ itirafçıları örgütün yargıda sosyal demokrat ve sol gruplarla nasıl ittifak yaptığını ortaya koydu. Bu ittifak en çok HSYK seçimlerinde ayyuka çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Kasım 2016 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ ile sol HSYK seçiminde ittifak yapmış

ERSAN ATAR

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndaki (HSYK) FETÖ itirafçılarının anlatımları, örgütün yargıda sosyal demokrat ve sol gruplarla nasıl ittifak yaptığını ortaya koydu. Ankara Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada itiraflarda bulunan eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici ile Kurulun eski üyeleri Mustafa Kemal Özçelik ve Kerim Tosun, bu ittifakın özellikle HSYK seçimlerinde ayyuka çıktığını anlattı:

DANIŞTAY'DA DA SOSYALDEMOKRAT (AhmetHamsici) : 2014 HSYK seçimlerindekendilerinden olan Mustafa KemalÖzçelik'i, ülkücü olarak bilinen KerimTosun'u ve sosyal demokrat olarakbilinen Yakup Ata'yı destekleyerekoy toplamak istediklerinidüşündüm. Hatta Danıştay'dada aynı şekilde kendilerindenolan Şaban Işık ile sosyaldemokrat olan Taci Bayhan'ıdesteklediler.

SOLDAN OY ALDIK (MustafaKemal Özçelik): Ben, Kerim Tosun,Yakup Ata ve Osman Yurdakul HSYKseçimleri esnasında hareket tarzı belirlemekiçin bir araya gelmeye başladık.Bu toplantılara Gülenci MuzafferÖzdemir de katılmıştı. FETÖ buseçimlerde ılımlı solculardan oy alabileceğinidüşünüp Yakup Ata'ya destekverdi. Ancak solun bir kısmı YakupAta'ya oy verip bize oy vermedi. Atadaha sonra bizden ayrılarak çoğunlukgrubu olan Yargıda Birlik Platformu ilehareket etti.

SOLCU ADAYLA TOPLANTI (Kerim Tosun): Benim kendilerinden olduğumu biliyorlardı. Ayrıca milliyetçi kanadın bana sempati duyduğunu ve hatta babamın babasının Türkmen Alevisi olması nedeniyle bu kesimlerin de bana sempati duyabileceğini düşündüler. Nazmi Dere'ye, 'Benim dışımda destekledikleri adaylar kim' dedim. O da, Mustafa Kemal Özçelik, Salih Sönmez ve Ali Eryılmaz'ı da aday göstereceklerini ayrıca sol kesimden aday olan Yakup Ata'yı destekleyeceklerini söyledi. Yakup Ata ile ev toplantılarında bir araya gelmedik. Onunla dışarıda yapılan yemeklerde bir adaya geldik.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber