İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sendikalardan ?geçici işçi' tepkisi

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 18 Ocak 2007 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin kamuda her yıl 6 ay ve üzeri çalışan 215 bin geçici işçiyi daimi kadroya geçirme kararı işçi sendikalarını memnun etti. Ancak hükümet 19 bini üniversitelerde, kalanı merkezi bütçeli idarelerde çalışan toplam 26 bin işçiyi kadroya almayı uygun görmedi.

Bu işçiler ya geçici işçi olarak çalışmaya devam edecekler ya da 4/B olarak bilinen sözleşmeli statüye geçecekler.

TÜRK-İŞ: SENDİKA HAKKI ORTADAN KALKACAK

Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, bu durumda işçilerin sendikal haklarının ortadan kalkacağını söyleyerek düzenlemeye karşı çıktı.

Kılıç, ?4B'yi biz kesinlikle kabullenmiyoruz. 4/B'ye geçince işçiler sendikal hak ve özgürlüklerden mahrum oluyorlar. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. Tercih tamamen işçilerin kendi özgür iradelerinde. Kanun parlamentoya gelene kadar bu bir süreçtir. Gerekli girişimler yapılacak? diye konuştu.

BAKANLIK: SENDİKAYA ÜYE OLMA HAKKI GETİRİLECEK

Çalışma Bakanlığı yetkilileri ise 4/B statüsünü seçeceklere memur sendikalarına üye olma hakkı getirileceğini belirtiyor. Böylece işçi örgütlerinin ?sendika hakkının ortadan kaldırıldığı? iddialarının geçersiz kalacağını savunuyor.

Türk-İş, 6 ay sürenin altında çalıştığı için kadroya alınamayan 33 bin civarındaki çay ve şeker sektöründeki kampanya işçilerinin sağlık yardımlarından yararlanabilmeleri için de girişimlerde bulunacak.

Çalışma Bakanlığı, taslağı 10 gün içinde Bakanlar Kurulu'na göndermeyi planlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber