Belediyenin 227 kişilik bir heyetle Tayland gezisi mercek altına alındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2007 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 227 kişilik bir heyetle Tayland'a gitmesi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan sonra AK Parti'nin de sert tepkisine yol açtı.

AK Parti, heyette çok sayıda belediye meclis üyelerinin de bulunması üzerine geziyi incelemeye aldı. AK Parti'li belediye meclis üyelerinin Türkiye'ye dönmesini bekleyen AK Parti, belediye meclis üyelerine siyasi fatura kesecek. AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, "Bu yaptıkları bir görgüsüzlük. Bu kadar çok kişiyle fuara mı gidilir? Günü geldiğinde yaptıklarının siyasi karşılığını alacaklar. Heyet, döner dönmez de İzmir'de toplantı yapacağız" dedi. AK Parti, Royal Flora Çiçek Fuarı'nı ziyaret etmek üzere aralarında AK Parti'li belediye meclis üyelerinin de bulunduğu kalabalık bir heyetle Tayland'a giden CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun tepkilere yol açan gezisini yakın takibe aldı. Sadece iki günü resmi temaslara ayrılan 8 günlük Tayland gezisini incelemeye alan AK Parti yönetimi, heyette yer alan partili belediye meclis üyelerini uyaracak. AK Parti'li belediye meclis üyelerine sert çıkan AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Bu hukuki yaptırımı olmayan bir konu. Ancak bu bir görgüsüzlük. İzmir için fuar gezisi düzenlenecekse, çiçek fuarının İzmir'de yapılması için kulis yapılacaksa bunu bu kadar çok kişiyle yapmanın gereği yok. Bunun adına kısaca görgüsüzlük denilmeli. Bunun siyasi faturası olur. Hukuki yaptırımı olmaz. Hiçbir gereği olmayan bir gezi. Günü geldiğinde mutlaka siyasi karşılığı olacak" değerlendirmesini yaptı. Ergün, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı bünyesinde görev yapan bölge koordinatörü Ayhan Sefer Üstün'ün Tayland'a gidecek belediye meclis üyelerini uyarmak üzere İzmir'e gittiğini ancak heyetin yola çıkması nedeniyle geç kaldığını bildirdi. Heyetin Tayland'dan dönmesini beklediklerini dile getiren Ergün, şunları söyledi:

"AK Parti'li belediye meclis üyeleriyle yüzyüze görüşeceğiz. İzmir'e gelince toplantı yapacağız. Bu yaptıklarının ne İzmir'e, ne kendilerine, ne de partimize bir yararı olmaz. Konuşacağız. Bunlar hukuki karşılığı olan konular değil, parti programında ve tüzüğünde de yok, ancak siyasi değerlendirme konusu olur ve mutlaka bir karşılığı bulunur".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber