Memurlar, hükümete tepeden seslendi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 18 Ocak 2007 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ta, Kamu-Sen'e bağlı sendikaların başkanları, kentin en yüksek tepelerinden olan Askeritepe'de basın açıklaması yaparak, hükümete seslendi

Kamu-Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar, "Hep deniz seviyesinden hükümete seslendik. Belki yüksekten seslenirsek sesimizi duyarlar" dedi.

Kamu-Sen'e bağlı sendikalar, ilginç bir basın açıklaması ile hükümete seslerini duyurmaya çalıştı. Zonguldak'ın en yüksek tepelerinden biri olan Ontemmuz Mahallesi'ndeki Askeritepe'ye çıkan sendika başkanları burada basın açıklaması yaptı. Deniz seviyesinden seslerini hükümete duyuramadıklarını belirten Salih Alemdar, "Zonguldak'ın en yüksek tepelerinden biri olan bu tepeden basın açıklaması yapmamızın nedeni, 59'ncu hükümetin dikkatini çekmek içindir. Çünkü bu tarihe kadar hep deniz seviyesinden hükümete seslenişimiz belki duyulmamış olabilir. Bu tepede kurulu olan çok sayıda televizyon vericileri ve yansıtıcılar vasıtasıyla hükümet ve yetkililerine sesleniyoruz" dedi. Salih Alemdar konuşmasına şöyle devam etti;

"Bizim bu yaptığımız eylem eczaneden pire ilacı alan kişinin `Bu ilacı nasıl kullanacağım' sorusuna, eczacının `Pireyi tutacaksın, bu ilacı pirenin ağzına sıkacaksın' cevabına benziyor. Kafasını kuma sokmuş devekuşu misali 59'ncu hükümeti izlerken, kendi seçim beyannamelerine bu kadar ters düşen ve sivil toplum örgütlerine bu kadar duyarsız kalan bu hükümeti en sonunda yakaladığımızda, öneri ve eleştirilerimizi bir huni ile herhalde kafalarına sokacağız. Demokratik haklarımızı kullanarak hükümeti 2007 yılının ilk günlerinde bu tepeden uyardık. Çünkü bu hükümet millet iradesinin son yılını kullanıyor. Şuana kadar yapılan yanlışlıkların düzeltilmesi ve bundan sonraki süreçte yanlış yapılmaması da hükümetin kendi elindedir."

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerin de izlediği basın açıklamasının sonunda, katılanlar olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber