Herşeyin sahtesini görmüştük ama 'sahte asistanı' ilk kez...

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 18 Ocak 2007 17:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Antalya Devlet Hastanesinde tedavi sırası bekleyen 75 yaşındaki hastaya kendisini doktor asistanı olarak tanıtıp, tahlillerin bedeli olduğunu söyleyerek yaşlı kadının 150 YTL'sini dolandırdığı bildirilen zanlı, yakalandı.

Antalya Devlet Hastanesinde poliklinikte doktor muayenesi için bekleyen Saliha Sungur'un yanına yaklaşan O.Ö, kendisini beklenen doktorun asistanı olarak tanıttı. Yaşlı kadınla sohbet edip ilgilenerek güvenini kazanan sahte asistan, doktor muayenesinden önce tahlillerin yapılması gerektiğini söyleyerek, tahlil bedeli olarak 150 YTL'sini aldı.

Zanlı parayı aldıktan sonra uzaklaşırken, yaşlı kadının beklediği uzman doktor geldi. Saliha Sungur'un anlatımı üzerine hastanın dolandırıldığını fark eden doktor, polise başvurdu.

İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı sivil sokak timleri, zanlı O.Ö'nün yakalanması için hastane içinde ve dışında arama başlattılar.

Eşkali belirlenen sahte asistan, ekipler tarafından kısa sürede hastane içinde yakalandı.

Zanlı O.Ö'nün, sekiz ayrı dolandırıcılık ve iki ayrı hırsızlıktan suç kaydının bulunduğu tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber