'Kılıçdaroğlu ya yalancı ya da cahil'

15 Temmuz şehitlerine verilen değerin PKK'nın şehit ettiklerine verilmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu'na, Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan tepki gösterdi. Turan '2012 yılında askerlik kanununda değişiklik yapıldı ve PKK ile mücadele ederken şehit olan askerlerimizin ailelerine askerlik yapmama hakkı verildi.' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2016 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kılıçdaroğlu ya yalancı ya da cahil'

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, TBMM'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Akla ziyan bir yaklaşımda bulunduğunu" savunarak, Kılıçdaroğlu'nun, "15 Temmuz şehitlerine ve ailelerine verilen değer, haklar, PKK'yla savaşırken, terörle mücadele ederken, kaybedilen şehitlerimizin ailelerine verilmiyor." dediğini aktardı.

Bülent Turan, "Bunu ben canlı izledim. Hukukçuyum, milletvekiliyim. Tabiri caizse başımdan aşağıya kaynar sular döküldü." ifadesini kullandı.

Turan, Askerlik Kanunu'nda değişiklik yapıldığını anımsatarak, terör örgütü PKK ile mücadele ederken, şehit olan askerlerin ailelerine askerlik yapmama hakkı verildiğini belirtti.

Bugünkü Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) çıkarılan düzenlemenin, o haktan 15 Temmuz şehitlerinin de yararlanmasına ilişkin olduğunu anlatan Turan, "Kılıçdaroğlu, özür diliyorum, ya yalancı ya da cahil. İnanılır gibi değil. O kanun teklifi olmasına rağmen, o kanun şu an yürürlükte olmasına rağmen, bizim için şehitlerin hepsinin aynı derecede kıymetli olmasına rağmen, düzenlemeleri aynı yapmak için adım atmamıza rağmen bunu söylüyor olması akla ziyan bir yaklaşım." değerlendirmesini yaptı.

İktidar partisinden sonra iktidara en yakın alternatif partinin anamuhalefet partisi olduğuna işaret eden Turan, sorumlu davranılması ve soğukkanlılıkla meselelere yaklaşılması gerektiğini bildirdi.

Turan, "Böyle, şehitler arasında ayrım yapan bir yaklaşımın, akla ziyan bir yaklaşımın, bir anamuhalefet partisine yakışmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla bu konuyu revize etmek, düzeltmek istiyorum. Askerlik Kanununun 10. maddesinin 9. bendinde 2003 yılında düzenlenen, PKK ile mücadele ederken şehit olan kardeşlerimizin ailelerine bu hak verilmiş. Biz şimdi 15 Temmuz'da da bunu düşünüyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber