İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Neden atıldım bilmiyorum' açıklamaları gerçeği yansıtmıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2016 20:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
'Neden atıldım bilmiyorum' açıklamaları gerçeği yansıtmıyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2017 yılı bütçesine ilişkin görüşmelerde, milletvekillerinin sorularına ve yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

HSYK'nın ihraç kararları

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) son ihraç kararlarının özellikle yabancılar tarafından eleştirildiğini anımsatan Bozdağ, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu yargıçların Yargıtay, Danıştay ve ilk derece mahkemelerinde önemli dosyalarda nasıl karar verdiklerinin, dosyaların Pensilvanya'ya nasıl gönderildiğinin itiraflarla ortaya çıktığını vurguladı.

Bekir Bozdağ, "milletin yargıcı" vasfını taşımayan, tarafsızlık ve bağımsızlık vasfını kaybetmiş meslek mensuplarının meslekten ihraçlarıyla yargıya güven konusunda önemli bir adım atıldığını söyledi.

HSYK'nın şu ana kadar 3 bin 698 hakim ve savcıyı görevden uzaklaştırdığını, bunların 3 bin 659'unun 667 sayılı KHK kapsamında meslekten çıkarıldığını belirten Bozdağ, bir kısmının ise daha önce ihraç edildiğini kaydetti.

Bozdağ, 198 hakim ve savcının görevden uzaklaştırma kararı kaldırılarak göreve iade edildiğini, görevlerinden uzaklaştırılıp hakkındaki incelemelerin devam ettiği hakim ve savcıların sayısının da 14 olduğunu bildirdi. Bozdağ, bu kapsamda hakkında işlem yapılan 3 bin 871 kişi bulunduğu bilgisini paylaştı.

HSYK üyelerinin, meslekten uzaklaştırma kararlarının tümünü oy birliğiyle aldığını ifade eden Bozdağ, en sağlıklı incelemeyi yapan yerlerden birinin HSYK olduğunu belirtti.

İhraçlarla ilgili büyük titizlikle, kimsenin hakkı zedelenmeden çalışıldığını anlatan Bozdağ, "Kamuoyunda 'Ben neden atıldığımı bilmiyorum' diye yapılan açıklamaların hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır çünkü herkes kendisine hangi konuda işlem yapıldığını gayet iyi bilmektedir." dedi.

Meslekten uzaklaştırmalar yarıgıda boşluğa yol açmasın diye daha önce staja başlayan hakim ve savcıların staj sürelerinin kısaltıldığını, bu kişilerin mesleğe kabullerinin yapıldığını aktaran Bozdağ, şu anda 3 bin 939 hakim ve savcının mesleğe kabul edildiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber