Memur-Sen, 500'e yakın işletmeyle memurlara indirimli alışverişte anlaştı

Haber Giriş : 29 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Başkanı Ahmet Aksu, indirimli alışverişin yakında tüm yurtta yaygınlaştırılacağını belirtti.

Sendikalar üyelerine daha iyi imkan sunmak için değişik yöntemler uyguluyor. Bunlardan biri de üyelerine indirimli alışveriş imkanları... Memur-Sen, 500'e yakın işletmeyle anlaşarak üyelerinin indirimli alışveriş yapmasını sağlıyor.

Sendikanın anlaştığı işyerleri arasında kuaförden sürücü kursuna, sinemadan lokantaya, bilgisayar kursundan tur şirketlerine kadar pek çok iş kolundaki işletme var.

Sendika üyelerinin anlaşmalı işletmelerde indirimli alışveriş yapabilmek için, Memur-Sen'e bağlı sendika üye kimlik kartını göstermeleri yeterli olacak. Ayrıca Memur-Sen ile Ziraat Bankası arasında yapılan anlaşmayla kredi kartları alanlarda bu indirimlerden yararlanabilecek. Memur-Sen logolu Ziraat Bankası kredi kartları olanlar sendika kimliği göstermeden indirimli alışveriş yapabilecek.

İndirimli alışverişler şimdilik Ankara, Ordu, Rize, Tokat, Erzurum, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu, Karaman, Afyon, Tokat illerinde uygulanıyor. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, indirimli alışveriş yapma imkanının yakın bir zamanda tüm yurtta yaygınlaştırılacağını belirtti.

Amacımız, memurun yükünü azaltmak
Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, bu uygulamayla kamu çalışanlarının ekonomik yükünü bir nebzede olsa azaltmayı amaçladıklarını söyledi. Aksu, "Peş peşe yaşanan ekonomik krizlerden en büyük darbeyi alan kamu çalışanları oldu. Bu durumda bizi farklı alternatiflere yöneltti. Bu sayede memurları bir nebze de olsa sevineceklerini düşünüyorum" diye konuştu.

Masraflar yarıya düştü
Memur-Sen üyesi devlet memuru Nurhan Yeşilyurt, indirimli alışveriş yerlerinin ekonomik olarak kendilerini rahatlatacağını söyledi. Yeşilyurt, mutfak masraflarını yüzde 50'ye yakın düştüğünü ifade ederek, indirimli işletmelerin daha çoğaltılmasını istedi. Yeşilyurt, "Son zamanlarda artık indirim uygulanan yerlerde alışveriş yapıyorum. Eskiden maaşımla zar zor ay sonunu getiriyordum şimdi daha rahatım" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber