Bodrum'da ev yangını: 1 ölü 3 yaralı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde evde çıkan yangında, görme engelli bir kadın öldü, dumandan etkilenen 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2016 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bodrum'da ev yangını: 1 ölü 3 yaralı

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Konacık Mahallesi Hamza Sadi Özbek Caddesi'ndeki iki katlı evin ikinci katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Evden alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangının kısa sürede büyümesi üzerine vatandaşlar, evde bulunan ve görme engelli olduğu belirtilen Duygu Oral'ı (39) alevlerin arasından kurtarabilmek için yoğun mücadele verdi.

Yanan eve kapıdan ve balkondan giren vatandaşlar, içerideki yaralıya ulaştı. Vücudunun büyük bir kısmı yanan Oral, vatandaşların çabalarıyla evin balkonuna uzatılan merdivenden indirildi. Bölgede hazır bekletilen ambulansa alınan yaralı, Bodrum Devlet Hastanesinde kaldırıldı. Duygu Oral, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Yangında dumandan etkilenen ve büyük panik yaşayan Şadiye Oral, Demet Özmutlu ve Güzide Özcan da özel bir araçla hastaneye kaldırıldı. Duygu Oral'ın hayatını kaybettiğini öğrenen yakınları, büyük üzüntü yaşadı.

Yangın sırasında bazı vatandaşlar bahçe hortumlarıyla alevleri söndürmeye çalıştı. Olay yerine ulaşan itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla yangın söndürüldü. Evde büyük çapta hasar oluştu.

Yangında Duygu Oral'ı evden çıkaranlardan İsmail Cin, gazetecilere yaptığı açıklamada, çığlıkları duyarak eve girdiklerini söyledi. Alevlerin evin tamamına yayıldığını ifade eden Cin, "Odanın tam girişinde yerde yatıyordu. Tek gücüm yetmediği için arkadaşlarımın yardımıyla çıkarttık." diye konuştu.

Öte yandan yangında hayatını kaybeden kadının evin balkonundan çıkarıldığı anlar, bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Ali Ballı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber