'Soruşturmalar en kısa sürede sonuçlandırılacak'

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Meclis genel Kurulunda, darbeyi öğretmenler mi yaptı şeklindeki sataşmalara, Genelkurmay imamının öğretmen olduğunu biliyor musunuz?, şeklinde cevap verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2016 22:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
'Soruşturmalar en kısa sürede sonuçlandırılacak'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, açığa alınan öğretmenlere ilişkin, "Soruşturması devam edenlerin en kısa zamanda soruşturması sonlandırılacak ve bu yapıyla bir bağlantısı olmayanlar, terör örgütüne destek vermediği tespit edilenler yine tekrar eğitim sisteminde görevlerine döneceklerdir. Mağdur olanlar olduğunu düşünmüyorum." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın birinci bölümü hakkında görüşmelere başlandı.

Görüşmeler sırasında CHP'li milletvekilleri Barış Yarkadaş, Ceyhun İrgil, Aytuğ Atıcı gibi milletvekilleri öğretmenlerin ihraç edilmesini eleştirdi. Bu milletvekillerinin sık sık, "Öğretmenler darbe mi yaptı?", "Darbe bildirisini öğretmenler mi okudu?" şeklindeki sorularla Milli Eğitim Bakanının konuşmasına müdahale ettiler.

Bakan İsmet Yılmaz ise, genelkurmay imamının bir öğretmen olduğunu belirtti.

Bu cevap sonrasında bu milletvekilleri "Darbeyi Eğitim Sen mi yaptı?" şeklinde sorular sordu.

İsmet Yılmaz bu kez, PKK'nın hendek açıp Devletle savaşa tutuştuğu dönemde, sendikal eylem yapıp "Katil Devlet" diyenlerin açığa alındığına dikkat çekti.

- "Bu tavrınızla darbecileri destekliyorsunuz?"

Devlet memurlarının terör örgütlerine veya devletin milli güvenliğine karşı faaliyetlerde bulunmaması gerektiğine işaret eden Yılmaz, milletvekillerin ısrarla açığa alınan öğretmenleri sorması üzerine, "Vallahi tebrik ediyorum, bu tavrınızla darbecileri koruyorsunuz." karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber