Soylu: 2016'da 258 terör eylemi engellendi

İçişleri Bakanı Soylu, "2016 yılında istihbari çalışmalar neticesinde polis bölgesinde PKK/KCK terör örgütünün 214, DEAŞ terör örgütünün 34, aşırı sol terör örgütlerinin 10 silahlı, bombalı terör eylemi engellendi." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2016 22:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Soylu: 2016'da 258 terör eylemi engellendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığı 2017 yılı bütçesine ilişkin görüşmelerde, milletvekillerinin sorularına ve yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

"Günde bazen 3-4 patlayıcı araba yakalıyoruz"

Soylu, terör örgütü mensuplarının bomba yüklü araçlarla gerçekleştirdiği saldırılarının engellenmesine yönelik devletin tüm birimlerinin büyük bir gayret ve titizlikle elinden geleni yaptığını belirterek, şunları aktardı:

"Biz nasıl teknolojiyi kullanıyorsak, karşı taraftaki terör örgütleri de uluslararası iş birlikleri sayesinde, hatta belki onlara bile gerek kalmadan her türlü teknolojiyi en çabuk biçimde kullanıyorlar. 2,5 saatte patlayıcıyı arabaya doldurup bir şehre götürebilme kabiliyetine sahipler. Eskiden böyle değildi. Biz her hafta kamuoyuna bu bilgileri iletiyoruz. Günde bazen 3-4 patlayıcı araba yakalıyoruz.

Bir taraftan bunu yaparken bir taraftanda da meselenin sosyal ve ekonomik rehabilitasyon bölümünü de her noktada anlatmaya çalışıyoruz. 2016 yılında istihbari çalışmalar neticesinde, polis bölgesinde PKK/KCK terör örgütünün 214, DEAŞ terör örgütünün 34, aşırı sol terör örgütlerinin 10 silahlı bombalı terör eylemi engellenmiştir. Bu küçümsenecek bir rakam değildir, önemli bir rakamdır. Jandarma bölgesinde ise toplam 26 olay meydana gelirken, 13 araç ele geçirilmiş, 11 bulma olayı da gerçekleştirilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber