Yeğen Topbaş'a ?havai fişekli' kıyak tatil

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 19 Ocak 2007 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avustralya'nın Sydney kentinde 5 gün yılbaşı kutlamalarını izletti. İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında gerçekleştirmeyi planladığı ?Sydney şovu'nu yerinde görmek için, aynı zamanda ağabeyinin gelini de olan, İletişim Kooordinatörü Burcu Topbaş ve yeğeni Turhan Topbaş'ı, yılbaşında Avustralya'ya gönderdi.

Buradaki yılbaşı kutlamalarını yerinde izleyen çifti gerekli temaslarda bulunduktan sonra Türkiye'ye döndü ve izlenimlerini Topbaş'a aktardı.

Amaç, turist çekmek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ekim 2007'deki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını görkemli bir şova çevirmeye hazırlanıyor. 2006 yılındaki 29 Ekim kutlamalarına 745 bin YTL harcayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avustralya'nın Sydney kentinde her yıl yeni yıl arifesinde gerçekleştirilen havai fişek ve lazer gösterilerinin benzerini İstanbul'da hayata geçirecek.

?Zümrüt kentte mücevher gibi bir gece? konseptiyle gerçekleştirilen Sydney'deki ses ve ışık gösterilerini, Sydney Belediyesi yetkilileriyle birlikte yerinde inceleyen Topbaş çifti, dönüşte izlenimlerini Başkan Kadir Topbaş ile paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, konuyla ilgili şunları söyledi: ?Bu yıl Sydney'deki yılbaşı kutlamaları kapsamındaki 15 dakikalık havai fişek gösterilerini görmek adına 1.5 milyon insan gitti. Ben de bir arkadaşımı gönderdim, incelemesi için. Bu yılki Cumhuriyet Bayramı'nda öyle bir kutlama hedefliyorum ki, çevre illerden, insanlar gelmeli. Bunu arzu ediyorum. Turist olarak gelmeli. Bu turizm katma değeri olarak, bu kutlama geleneksel hale getirilecek.?

Belediye yetkilileri de, Sydney'deki gösterilerin tüm dünya tarafından büyük bir ilgiyle izlendiğini belirterek, buradaki organizasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

?Sydney'deki gösterileri bu yıl 1.5 milyon turist izlemiş. Biz bu etkinliği bu yanıyla önemsiyoruz. 4 yıldan beri devam eden bu etkinliğe çeşitli sponsorlar ve sivil toplum örgütleri destek veriyor. Hazırlıklara bir yıl önceden başlanıyor.

Hazırlıklar başladı

Harbour Bridge Köprüsü ve Opera Binası olmak üzere 10 ayrı noktada gösteriler yapılıyor. Bu noktalar güvenlik, hava şartları ve çekime uygunluğa göre belirleniyor. Çocuklu aileler için 21.00'de yapılan gösterinin ardından, asıl gösteri saat 24.00'te başlıyor ve 13 dakika sürüyor. İstanbul'da bu yıl bu gösteriyi hayata geçirerek, Türkiye'nin her yerinden seyredilmeye gelinecek bir kutlama yapılması amacındayız. Konseptini belirleyip, gerekli hazırlıklara şimdiden başlandı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber