Polis ne yapsın : Komiseri bıçaklayan gaspçı, mahkemece bırakıldı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 19 Ocak 2007 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Davut G.'nin sabıkası kabarık: 22 hırsızlık 2 gasp, 2 yaralama... Son işinde kendisini yakalayan komiseri bıçakladı, serbest kaldı.

Ankara'da bir otomobilin camını kırıp içindeki çantayı alırken, tesadüfen orada bulunan Asayiş Şubesi ekibine çarpan Davut G. (27), kaçmaya başladı. Yakalanacağını anlayınca bıçağını çekti, üzerine atılan komiseri yaraladı. Ama yakalandı.

KAP-KAÇ-YARALA VE ÇIK GİT...

Karakolda suçunu reddetti. Mahkemede, "Polis olduklarını bilmiyordum, o yüzden kaçtım. Çanta ve bıçağı ağaç dibinde buldum" dedi. 26 sabıka kaydı bulunan Davut G., yasa gereği tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

'Karar suçluyu cesaretlendirir'

Emekli Emniyet Müdürü Avukat İbrahim Fırat: Hırsızlık ve yaralamada ceza üst sınırı var. Ancak 22 hırsızlığı bulunan zanlının mutlaka tutuklanması gerekir. Bu tip kararlar kötüye cesaret veriyor, kamu vicdanını yaralıyor.

Kendisini kovalayan komiseri bıçaklayan gaspçı, mahkemece bırakıldı.

Camı kırıp çaldı

Polis, aynı kapkaççıyı, gaspçıyı ya da hırsızı onlarca, belki yüzlerce kez yakalarken, suçlular mahkemede serbest kalıyor. Ankara'da Davut G. (27), Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki bir aracın camını kırıp içindeki çantayı aldı. Bu sırada başka bir görev için bulvarda bulunan ekipler, G.'yi fark ederek kovalamaya başladı. Bir süre sonra yakalanacağını anlayan zanlı, bıçak çekerek karşı koydu.

Suç makinesi çıktı

Zanlının üzerine atlayan bir komiser, bıçak darbesiyle kolundan yaralandı. Kıskıvrak yakalanan ve poliste 22 hırsızlık, 2 gasp ve 2 yaralama olayından suç kaydı bulunan Davut G., "Çantayı ve bıçağı ağacın altında buldum" dedi. Zanlı yaraladığı komiser için de "Polis olduklarını bilmiyordum, kovalayınca bana zarar vereceklerinden korktum" diye konuştu. Savcının tutuklanmasını istediği suç makinesi, mahkemece serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber