Darbeciler, '2 sene sonra sizi asacağız' dediler

15 Temmuz gecesi vurulan ve hastanede 'öldü' sanılan Kartaltepe Kışlası Komutanı Albay Davut Ala komisyona konuştu: Darbeciler, '2 sene sonra sizi asacağız' dediler

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 24 Kasım 2016 09:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Darbeciler, '2 sene sonra sizi asacağız' dediler

EDA IŞIK '

FETÖ'nün darbe girişiminde yaralanan ve hastanede 'öldü' sanılan İstanbul'daki Kartaltepe Kışlası Komutanı Piyade Albay Davut Ala, komisyonda o anları anlatırken, gözyaşlarına boğuldu. Albay Ala şunları anlattı:

ÖĞRENCİLERİ KANDIRDILAR

"Tugay Komutanı izinli gözüküyor o gün. Daha sonra telsiz çevrimi yapılacak diye tugaydan bilgi geldi ki telsiz çevrimi tugay komutanı olmadan yapılmaz. Daha çok araziden irtibat telsizle sağlanır ve bir komutan astına emir vereceği zaman telsizle verilir. O akşam atış yapılacağı emrini tugay komutanı yardımcısı vermiş. Normalde atış yapılmaz cuma günleri. Ben de atış yapılmaması emrini verdim. Kışlada astsubay öğrencileri var. Ellerine silah almamışlar. Çocukları kandırıyorlar tatbikat diye."

15 Temmuz günü saat 17.04'te cep telefonlarına '15-16-17 Temmuz günleri Ayasofya, Taksim, Sultanahmet, metro, Marmaray, vapur seferleri. Sancaktepe, Fatih, Kartal ... eylem ikazı' diye bir mesaj geldi. Normalde eylem ikazı belirli bir bölge için olur. 3 gün boyunca İstanbul'un her yerinde eylem ikazı... Bir hazırlık süreci olduğu buradan belli.

2 SENE SONRA SİZİ ASACAĞIZ

Evden çıktıktan sonra kışlaya gidip, silah kuşandık. Top Kule Kışlası'na gittik. Kışlaya 4 helikopter indi. Birisi de Yunanistan'a kaçan helikopterdi. Daha sonra bir helikopter futbol sahasına indi. Kanal D ve CNN Türk'ü basıp orada yaralanan FETÖ'cü subayları taşıyan helikoptermiş. 'Yazıklar olsun size' dedim. Onlar da 'Siz göreceksiniz, 2 sene sonra sizi yargılayacağız, asacağız' dediler. Bunları enterne edip yüzbaşına teslim ettim."

Askeri üniformalı 2 kişiyle sabaha karşı 04.00 civarında çatışmaya girdim. İlk mermiyi orada yedim. Helikoptere bineceklerini düşünerek oraya yöneldim. Sıçrarken karaciğerimden vuruldum.

ÇOCUKLAR SANA EMANET

Şehit olacağımı düşünerek vali yardımcımız arkadaşımı aradım. Şehadet getirdim. Çocuklarım önce Allah'a sonra size emanet dedim. Sonra bayılmışım. 2 gün sonra hastanede gözlerimi açtım. Şu anda bir parmağım yok. Diyaframım delindi. Kaburgalarım kırıldı. Sol dizimde, ayağımda 3 mermi var. ama bunların hiçbiri önemli değil."

ASTSUBAY ÇILDIRDI SANDIK

Davut Ala, kendisine darbe girişimini haber veren astsubaya inanamadığını da şu sözlerle anlattı: "Zeytinburnu'ndaki lojmana giderken, GATA'dan refakatçi Yusuf Astsubay aradı, darbeyi haber verdi. Biz inanamıyoruz. O arkadaşı GATA'da psikiyatriye göndermiştik 'Psikiyatriye gitti, kafayı yedi' dedik. Mümkün değil bu yüzyılda böyle bir şey düşünemiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber