Topal: 450 bin atanamayan işsiz öğretmen var

Topal, 450 bin atanamayan işsiz öğretmen olduğunu ve bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2016 18:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Topal: 450 bin atanamayan işsiz öğretmen var

TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin, öğretmenlerin durumlarının ve mesleki geleceklerinin tespit edilmesi, üniversitelerin bilimsel özerkliklerinin yeterliliğinin araştırılması ve eğitimde aksayan unsurların çözümüne ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi kabul edilmedi.

TBMM Danışma Kurulunun toplanamaması üzerine CHP, grup önerisini Genel Kurula taşıdı.

Öneri üzerine konuşan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, eğitim sisteminin temelinde öğretmenin olduğunu söyledi. Eğitim sisteminin iyi durumda olmadığını, öğrencilerin ve öğretmenlerin mağdur edildiğini ileri süren Topal, öğretmenlere ilişkin istatistikleri paylaştı.

Topal, 450 bin atanamayan işsiz öğretmen olduğunu ve bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini kaydetti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor ise öğretmenliğe gereken önemin verilmesinin ekmek kadar ihtiyaç olduğunun acı ama gerçek olduğunu belirterek, öğretmenlerin mutsuz ve huzursuz olduğunu savundu.

HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan, eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün tutuklandığını ve kalbinde pil takılı olduğunu belirterek, "Yaptığınız işlemin başarılı olacağına inanmıyorum. Dilerim ki inşallah o kalp orada iflas etmez. Çünkü, o kalbin iflası, barışın son elçisinin iflasıdır." diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, konuşmasına, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak başladı. Bürge, AK Parti iktidarının maddi ve manevi bütün imkanları, daha iyi bir eğitim sistemiyle daha nitelikli bir öğretmen yetiştirme çabasında kullanmaktan kaçınmadığını ve her yıl bütçede en büyük payın eğitime ayrıldığını kaydetti.

Bürge, "Öğretmen arkadaşlarımızın sorunları var. Benim zamanımda da vardı. Bugün de var, yarın da olacaktır. İnsanın olduğu yerde sorunlar elbette olacaktır. Ama 14 yıllık iktidar dönemimizde ne kadar önemli mesafeler katettiğimizi de hatırlatmak istiyorum. Öğretmen arkadaşlarımızın hem maaşlarında hem de ders ücretlerindeki artışlar hiç de hafife alınacak artışlar değildir." dedi.

CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber