'Fetullah Gülen'i örgüt lideri olarak görüyorum'

SAMSUN'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'terör örgütüne üye olmak', 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamalarıyla 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Mahmut Çalışkan, "Örgütü 15 Temmuz'dan öncesi cemaat olarak görüyordum. Darbe girişimi sonrası cemaat olmadıklarını anladım. Fethullah Gülen'i örgüt lideri olarak görüyorum" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Kasım 2016 22:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
'Fetullah Gülen'i örgüt lideri olarak görüyorum'

Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 ay önce, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında evli ve 4 çocuk babası, serbest meslek sahibi Mahmut Çalışkan'ı gözaltına aldı. Polisteki işlemleri tamamlanakak adliyeye sevk edilen şüheli, savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında 'terör örgütüne üye olmak', 'terör örgütü propagandası yapmak ve 'suçluyu övmek' suçlarından hakkında toplam 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Mahmut Çalışkan'ın yargılanmasına bugün başlandı. Bafra T Tipi Cezaevinde yatan ve duruşmaya SEGBİS sistemiyle katılan sanık, "2005 ve 2014 yılları arasında parça parça cemaatin toplantılarına katıldım. Toplantıda girişimde bulunacağını bilmiyordum" dedi.

Tutuklu sanık, "Türkçe olimpiyatlarına ve eğitim faaliyetlerine duyduğum sempatiden dolayı facebook hesabımdan paylaşımlarda bulundum. Bunda art niyetim yoktu. Paylaşım yaptığım için pişmanım. İlk başta darbe girişimini Fethullah Gülen'in yapmadığını düşündüm. Daha sonraki süreçte gerçek ortaya çıkınca örgüte sempati duyduğum için pişman oldum. Örgütü 15 Temmuz öncesi cemaat olarak biliyordum. darbe girişimi sonrası cemaat olmadıklarını anladım. Fethullah Gülen'i bu yapının lideri olarak görüyorum. 15 Temmuz sonrası, devletin tüm imkanlarından faydalanan insanlar bu yapının terör örgütü olduğunu bilmediklerini ve aldatıldıklarını söylediler. Bu kişiler kandırılıyorsa ben de kandırıldım. Ben sıradan bir vatandaşım" diye konuştu.

Mahkeme heyetinin etkin pişmalık yasasından faydalanmak isteyip istemediği sorusunun üzerine ise tutuklu sanık, "Beni sohbete çağıran kişilerin ismini vermek istemiyorum. Bu kişiler 17-25 Aralık'tan sonra cemaatle ilişkilerini kestiler. Bu yüzden onların hakkına girmek istemiyorum. Ben herhangi bir suç işlemedim ki etkin pişmanlık yasasından faydalanayım. Suçsuzum beraatimi istiyorum" diye cevap verdi.

İfadenin tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber