Akademisyenlere yönelik ek zam düzenlemesine eğitimcilerden destek

Haber Giriş : 29 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Başbakanlık'a sunulan Yükseköğretim Reformu Yasa Taslağı'nda akademisyenlere yönelik ek zam düzenlemesi eğitimcilerden destek aldı.

Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Yard. Doç. Dr. Hanefi Bostan, daha önceki hükümet döneminde sadece profesörlere ve birin dördüncü kademesindeki doçentlere zam yapıldığını hatırlattı. Bostan, hükümetin zamla ilgili yeni düzenlemesini desteklediklerini belirterek, iktidarın zam kararının mutlaka yerine getirilmesini istedi. Yardımcı doçentlere kadro verilmesi konusunun da kendi teklifleri arasında yer aldığını hatırlatan Bostan, üniversitelerdeki kurullarda memur kesimlerine de temsil hakkı tanınması gerektiğini söyledi. Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise "Hükümetin bu zam oranı güzel." dedi. Gündoğdu, Türkiye'deki zam oranlarının şimdiye kadar herkese eşit yapıldığını, bu durumda maaşı yüksek olanların daha çok zam aldığına dikkat çekti. Başkan Gündoğdu, gelir farklılıkları arasındaki makasın daralması için çalışmalara devam edilmesi gerektiğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de akademisyenlerin maaşlarına zam yapılması gerektiğini belirterek, "Üniversite öğretim üyeleri maddi sıkıntıdan kurtarılmalı." dedi. Önceki gün Zaman'da yayımlanan 'Akademisyen maaşına ek zam yolda' başlıklı haberi doğrulayan Çelik, özellikle maaşları çok düşük olan araştırma görevlileri ve yardımcı doçentler başta olmak üzere öğretim elemanlarının maaşlarına zam yapmak istediklerini belirtti. Bu konudaki tekliflerini Başbakanlık'a gönderdikleri YÖK Taslağı'na da koyduklarını belirten Çelik, "Zam YÖK Taslağı'yla birlikte mi çıkar, yoksa yeni personel rejimi ile birlikte mi çıkar bilmiyorum; ama öğretim elemanlarının geçim şartları mutlaka iyileştirilmeli." dedi.

Üniversite Öğretim Üyeleri Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Şefik Dursun ise hükümetin zam konusundaki adımını yeterli bulmadığını söyledi. Dursun, akademisyenlerin üniversitelerden aldıkları maaşlarla, geçimlerini bile sağlayamadığını bu yüzden part time iş yaptıklarını savundu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber