Hükümet, yeni Kamu Personel Rejimi çalışmalarını tamamladı

Haber Giriş : 29 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in başkanlığında yapılan çalışmalar sonucu çeşitli alternatifler ortaya çıktı.

Konunun kamuoyunun tartışmasına açılacağı öğrenildi. Kamu Personel Rejimi çalışmalarının en önemli bölümünü ise kamu çalışanlarının maaş düzenlemesi oluşturuyor.

İlk tartışma, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) olacak. TODAİE, işçi ve memur sendikalarının temsilcilerinin görüşlerini ortaya koyacağı bir toplantı düzenlerken, hükümetin ilgili diğer kurumlarının da görüşlerine başvuracak. Edinilen bilgilere göre, Devlet Personel Başkanlığı, üç ayrı teklif hazırlayarak Bakanlar Kurulu'nun önüne taslakları koydu. Çeşitli kesimlerin tartışmaları sonucu ortaya çıkacak neticelere göre yapılacak değişikliklerle birlikte Yeni Kamu Personel Rejimi Kanun Tasarısı Meclis'e sevk edilecek.

Yeni Kamu Personel Rejimi çalışmalarında en büyük tartışmaların maaş düzenlemeleri olması bekleniyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre, özellikle sivil ve askeri personel arasındaki uçurumun kapatılması gündemde. Fakat, bunun nasıl olacağı belli değil. Mevcut uygulamaya göre, askeri personel ile sivil personel arasında ciddi ücret uçurumu bulunuyor. Başbakanlık Müsteşarı, halen Genelkurmay Başkanlığı, kuvvet komutanları ile orgenerallerden daha az maaş alıyor. Bu durumun düzeltilmesiyle ilgili formül bulunmaya çalışılıyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber