İmama küsen köylü, 3 yıldır camiye gitmiyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 20 Ocak 2007 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köye gelen müfettişler cuma namazını kendileri dahil 4 kişiyle kıldı

Kocaeli'nin Derince İlçesi'ne bağlı Çavuşlu Köyü'nün imamı Mehmet Artar'a kızan köyller 3 yıldır camiye gitmiyor. Vakit namazlarını evlerinde kılan, cuma ve bayram namazları için 3 kilometre uzaklıktaki komşu köye giden cemaat, cenaze için de başka yerlerden köye imam getiriyor. 12 yıllık imam 45 yaşındaki Mehmet Artar'ın, çocuklara Kuran dersi verirken kötü davrandığı, bazı köylüleri azarladığı, camiyi depo gibi kullandığı öne sürülürken, iddialar üzerine Kocaeli Müftüğü tarafından köye müfettiş gönderildi. Cuma namazını kendileri dahil 4 kişiyle kılan müfettişler şoke oldu.

Derince'ye 15 kilometre uzaktaki 16 haneli Çavuşlu Köyü'ndeki camide 6 yıldır imamlık yapan Mehmet Artar ile köy halkının arası, yaklaşık 3 yıl önce açıldı. Köylülerin iddiasına göre imam Artar, kendisine Kuran öğrenmek için gönderilen çocuklara kötü davrandı, sırtını ovalattırdı. Tüm uyarılara rağmen bu tutumundan vazgeçmedi. Köylülerin hakkında hakaret dolu sözler sarfettiği, ayrıca camiyi de özel eşyaları için depo olarak kullandığı öne sürülen İmam Artar hakkında birçok kez müftülüğe yazılı ve sözlü şikayette bulunuldu.

Köylüler imam Mehmet Atar'ı görevden aldırmada başarılı olamayınca, `Biz de o imamın ardında namaz kılmayız' diyerek camiye gitmemeye başladı. Bu süre içinde imam Mehmet Artar, vakit namazlarını bazen tek başına, bazen de 2- 3 kişiyle kıldı. Köylüler, cuma namazları için kendilerine yakın olan İshakçılar Köyü'ne giderken, vefat durumunda ise cenazeyi diğer bölgelerden getirtilen imamlara yıkatıp, namazını kıldırdı.

MÜFETTİŞLER ŞAŞKIN

Köylünün 3 yıldır camiye gitmediğinin duyulması üzerine Kocaeli Müftülüğü, bugün Çavuşlu Köyü'ne olayı araştırması için iki müfettiş gönderdi. Müfettişler, cuma namazından önce imam Mehmet Artar ile görüşürken, köylülerin de bilgisine başvurdu. Cuma namazı 2'si köylü, 2'si müfettiş 4 kişiyle kılındı. Köylüler cuma namazı için yine komşu İshakçılar Köyü'ne gitti.

Devlet memuru olduğunu belirten imam Mehmet Artar, konuşmak istemezken, büyük bir şaşkınlık yaşayan müfettişler de soruşturmanın sürdüğü için açıklama yapamayacaklarını söyledi.

Çavuşlu Köyü'nden 64 yaşındaki Mehmet Korur, imam Mehmet Artar'ı suçlayarak, "Çocuklarımızı Kuran Kursu'na gönderiyorduk. Çocuklarımıza vücudunu ovalattırıyormuş. Onları sürekli azarlıyormuş. Çocuklar eve ağlayarak geliyordu" dedi.

Köylülerden 66 yaşındaki Elvettin Bitirim de "Biz bu imanı kesinlikle istemiyoruz. Ama kendisi de burdan gitmek isetimiyor. O imam olduğu sürece biz bu camiye girmeyiz" diye konuştu.

İbrahim Yılmaz ise "İmamın oturduğu lojmanın altında köy odası yapmak istedik. Elektriği de lojmandan alacaktık. Bize ne köy odası yaptıracağını, ne de elektrik vereceğini söyledi. Sürekli bize hakaret edip küçümksüyordu. Bir kez de cemaati camiye almak istemeyince, tüm köy halkı ona küstü" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber