Füsun Erdil'in aldığı vazonun faturası emekli yarbaya çıktı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Ocak 2007 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil'in eşi ile satınalma komisyonu üyelerinin yargılandığı konut harcamaları davasında askerî savcılık, Füsun Erdil hakkında beraat talebinde bulundu.

Savcılık, komuta katının harcamalarından sorumlu dönemin kısım amiri Deniz İkmal Yarbay Tanju Türk'ün cezalandırılmasını istedi.

Davanın görüldüğü Askerî Mahkeme Kıdemli Hakimi Yarbay Tanju Ünal, Emniyet Genel Müdürlüğü Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı'nın evrak ve diğer belgelerle ilgili ekspertiz raporunun geldiğini belirtti. Raporda, bazı firmalara ait teklif mektupları, ihale komisyon kararları üzerindeki imzaların sahte olduğunun belirlendiği kaydedildi. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Askerî Savcı Haluk Ulugöl, Füsun Erdil'in 30 Kasım 2000 tarihinde Ankara Beymen mağazasından beğendiği kristal malzemelerin komutan konutuna demirbaş olarak satın alınmasını istemesinin yasadışı bir yönünün bulunmadığını, mevzuata aykırı durumun tamamen, sanık emekli İkmal Yarbay Tanju Türk'ün tasarrufu ile ortaya çıktığını savundu. Füsun Erdil'in beraatini isteyen askerî savcı, Deniz İkmal Yarbay Tanju Türk'ün cezalandırılmasını talep etti. Savcı, oluşan Hazine zararının da sanıktan tahsil edilmesini istedi. Duruşma, karar için ileri bir tarihe ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber