KPSS'ye başvurular için yarın son gün.

Haber Giriş : 29 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen adayların girebileceği 2004-Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) başvurular, yarın sona erecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki A ve B grubu kadrolarda görev alabilmek için KPSS'ye girme koşulu aranıyor.

Buna göre, A Grubu kadrolar uzman yardımcılığı, müfettiş yardımcılığı, maiyet memurluğu (kaymakam adaylığı) ve meslek memurluğu (Dışişleri Bakanlığı) gibi özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklerle ilgili kadroları içeriyor.

B Grubu kadrolar ise kamu kurum ve kuruluşlarındaki A grubu dışında kalan, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadroları kapsıyor.

2004-KPSS'ye ortaöğretim (lise ve dengi meslek liseleri) kurumlarından, ön lisans (iki yıllık meslek yüksekokulları veya iki yıllık açıköğretim programları) programlarından ve lisans (4 veya daha fazla yıllık yükseköğretim programları) programlarından mezun veya mezun olabilecek durumdakiler başvurabilecekler. Sınava ilköğretim (ortaokul) mezunları giremeyecek.

Adaylar, 2004-KPSS kılavuzunda belirtilen kurallara göre doldurdukları başvurma belgesi ile sınav ücretini yatırdıklarını belgeleyen banka dekontunu yarın mesai saati bitimine kadar aldıkları yerlere teslim edecekler.

2004-KPSS, 10-11 Temmuz'da sabah ve öğleden sonra olmak üzere toplam dört oturumda gerçekleştirilecek. Sınav, ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerinin bulunduğu 81 il ve 63 ilçe merkezi ile Lefkoşa'da yapılacak.

2004-KPSS sonuçları, sınav tarihinden itibaren 2 yıl geçerli olacak.

(aa)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber