DPB Uzmanı, 1999 DMS'nin geçerliliğinin gelecek hafta sona ereceğini belirtti

Haber Giriş : 29 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Personel Başkanlığı uzmanı Bekir Korkmaz, 1999`da DMS`ye giren ve bir kuruma yerleştirildikten sonra iade edilenlerle birlikte bugün 300 bin kişinin havuzda bekletildiğini, ancak önümüzdeki hafta bu kişilerin sınavlarının geçerlilik süresinin biteceğini bildirdi.

TBMM Dilekçe Komisyonu, Meclis tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, toplumun büyük bir kesimini ilgilendiren sorunları, konunun ilgili olduğu bürokratlarında katılımıyla yapacakları oturumlarda çözme yolunda adım attı. Komisyonun bugünkü toplantısında, DMS sonuçlarının geçerlilik süresinin uzatılması ile ilgili olarak gelen binlerce dilekçeye yanıt verebilmesinin yolları arandı. Bu amaçla TBMM`ye çağrılan Devlet Personel Başkanlığı uzmanı Bekir Korkmaz, 1999`da yapılan DMS`ye giren kişilerin sınav sonuçlarının önümüzdeki hafta sona ereceğini ve bunun uzatılması yönünde bir çalışma yapılmadığını bildirdi.

Korkmaz, ``1999 DMS`sini 365 bin kişi aştı. Bugüne kadar 90 bini bir işe yerleştirildi, ancak bunların 20 bini kamu kurum ve kuruluşlarınca Devlet Personel Başkanlığının havuzuna iade edildi. Şu anda bu havuzda bekleyen 300 bin kişinin sınavlarının geçerliliği önümüzdeki hafta sona erecek`` diye konuştu.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber