Kimliğini kaybetti hayatı karardı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2007 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir dolandırıcı tarafından kimlik bilgileri kullanılan vatandaşın başına gelenler adeta pişmiş tavuğun başına gelmedi. kimlik bilgileri ile 6 şirket kurulan vatandaş adına kesilen 1 milyon YTL'nin üzerindeki çekler ödenmediği için defalarca gözaltına alınırken 2 kere de habise girdi.

Talihsiz vatandaş işinden olurken yardıma muhtaç duruma düştü. Ankara belediyesinde ilaçlama işçisi olarak çalışan İbrahim Kömür'ün hayatı 2003 yılında Gebze'de muhtar R.G.'den kendisine ait kimlik bilgileri kullanılarak alınan belgelerle düzenlenen nüfus cüzdanı ile değişti. Dolandırıcı İbrahim Kömür adına aldığı kimlik ile İstanbul'da 6 şirket kurarak bu şirket adına çeşitli bankalardan çek koçanı aldı. Dolandırıcı daha sonra bu çekleri 1 milyon YTL'nin üzerinde kullandı. Çeklerin karşılıksız çıkmasın ardından İbrahim Kömür bir gün evinde misafirleri ile otururken gözaltına alındı.

Gözaltılar defalarca devam ederken 2 kez de cezaevine girdi. Evli ve bir çocuk babası Kömür, İHA muhabirine konu ile ilgili bir açıklama yaptı. 2005 yılında 14 bir YTL'lik bir çekin karşılık çıkması üzerine hakkında işlem yapıldığını belirten Kömür, bunun üzerine kendisin yaptığı araştırmada kimlik bilgileri kullanılarak İstanbul'da 6 ayrı adreste ithalat ve ihracat şirketi kurulduğunun belirlendiğini söyledi. 2 ayrı bankadan kimlik bilgileri kullanılarak alınan çeklerle 1 milyon YTL'nin üzerinde kullanım gerçekleştirildiğini söyleyen Kömür, bu çekleri kendisinin kesmediğini ispatlayamadığı için 658 gün hapis cezası verildiğini ve bunun 58 gününü yattığını daha sonra yakınlarının bir belge bulması sonucunda cezaevinden çıktığını söyledi.

Bir hafta önce yine cezaevine girerek 3 gün yattığını söyleyen Kömür, hakkında 200'e yakın mahkeme açıldığını belirterek polise derdini anlatmaya gittiğinde arandığı için defalarca gözaltına alındığı ve derdini de anlatamadığını söyledi. Cezaevine girmesi nedeniyle işinden de olduğunu belirten Kömür, sözde 6 şirketi olmasına rağmen yardıma muhtaç duruma düştüğünü, bir yakına ait gecekonduda belediyenin yardımı ile yaşadığını söyledi. Kimlik bilgilerinin 1994 yılında askerlik yaparken nüfus cüzdanını kaybetmesi nedeniyle dolandırıcının eline geçmiş olabileceğini söyleyen Kömür, fotoğrafı kullandığı belgelerde bulunan dolandırıcının yakalanmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber