'Şehitlere yönelik kanun tekliflerimizi TBMM'ye sunacağız'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şehit ve gaziler arasındaki farklılığı ortadan kaldıracak kanun tekliflerini TBMM Başkanlığına sunacaklarını belirterek, "Sayın Yıldırım'a çağrıda bulunuyorum. Teklifi ortak imzayla parlamentoya getirelim." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2016 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Şehitlere yönelik kanun tekliflerimizi TBMM'ye sunacağız'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada, teröre karşı olduklarını, bunu da lafla değil, inanarak söylediklerini belirtti.

Çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) ayrımcılık yapıldığını öne süren Kılıçdaroğlu, PKK ve diğer terör örgütleriyle mücadele ederken şehit olan polis, subay, astsubay, sözleşmeli er ve erbaşlara tanınmayan hakkın, 15 Temmuz gecesi şehit olan polis, subay, astsubay ve sivillere tanındığını belirtti.

"El ele verelim"

Şehitler, gaziler arasında ayrım yapılmamasını isteyen Kılıçdaroğlu, bu ülkenin varlığı, bekası için hayatını veren, inancı, kimliği, yaşam tarzı, siyasi görüşü ne olursa olsun her şehide eşit davranılması gerektiğini bildirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, şehit yakınları ve gazilerin el üstünde tutulması, her türlü talebinin karşılanması gerektiğini kaydetti.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan'ın hazırlayacağı, şehit ve gaziler arasındaki farklılığı ortadan kaldırmaya yönelik kanun teklifini, bu hafta grup olarak TBMM Başkanlığına sunacaklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sayın Binali Yıldırım'a çok açık ve net çağrıda bulunuyorum. Başbakanlık koltuğunda oturuyorsun, şehitliğin ne kadar önemli olduğunu ben de sen de biliyorsun. Gazilerin içindeki şartları sen de ben de biliyorsun. Şehit ve gaziler arasında ayrımcılık yapılmaması gerektiğini ben de sen de biliyorsun. Gel el ele verelim, kanun teklifi hazırladık siz de hazırlayın, bu kanun teklifini ortak imzayla parlamentoya getirelim. Şehitler arasında yapılan bu ayrımı, ayıbı hep birlikte kaldıralım. Gelirse başımızın üstünde, gelmezse bunu Genel Kurula indireceğiz. Bütün gazilere, şehit ailelerine söylüyorum, biz sizin yanınızdayız. Siz bizim, bu ülkenin onurusunuz. Sizin onurunuzu kurtarmak bize düşen görevdir.

Şehitler arasında ayrım yapıyorlar, şimdi gaziler arasında da yapacaklar. 15 Temmuz gecesi tırnağı bile zarar görmüş kimse gazi sayılacak. Eyvallah itirazımız yok. Bir darbe girişimi önlendi, önleyen bütün yurttaşlarımıza şükran borcumuz var. Bu böyle yapılacaksa diğer gaziler içinde yapılsın. Vücudunda mermi, organ kaybı var. Ona 'bazı haklardan yararlanamazsın' diyorlar. Terörle mücadele sırasında yaralanıp, gazi sayılmayanlar var. Binali Yıldırım'a çağrım; şehitler için neyse gaziler için de odur. Gel hep birlikte bu parlamentonun onurunu kurtaralım, şehit ve gaziler arasında ayrım yapmayalım, herkese eşit davranalım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber