İstanbul için 'kelle vergisi' tartışması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Ocak 2007 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın büyük tartışma yaratan "İstanbul'a plaka sayısı kadar araç girmeli. Plaka sayısını dondurmamız lazım" sözlerinin ardından AKP'den şimdi de "İstanbul için kelle vergisi alalım" önerisi geldi. Erdoğan başkanlığında Kızılcahamam'da toplanan AKP kampında, İstanbul da tartışıldı.

AKP Trabzon Milletvekili Asım Aykan, İstanbul'da yaşamanın bir bedeli olması gerektiğini belirterek, "İstanbul'da yaşayanlar için kelle vergisi olsun" dedi.

Buna diğer milletvekilleri karşı çıkarak, "Trabzon'da yaşayanlar insan da İstanbul'da yaşayanlar insan değil mi? O zaman Trabzon'da yaşayanlardan da alınsın" dedi.

Aksaray Milletvekili Ahmet Yaşar ise, seçim öncesi popülist yaklaşım isteyerek, "1989 yerel seçimlerinden önce Özal 'Para yok' diyordu. Seçimlerde 21.78 oy aldı. Biz de böyle olmasını istemiyorsak emekliye, çiftçiye bazı şeyler vermemiz lazım" dedi.

Erdoğan ise, buna tepki göstererek, "Demirel, Antalya mitinginde konuşurken slogan atan bir grup dağılıp gidiyormuş, nereye gittiğini sorunca 'Bu kadar paraya bu kadar slogan atılır' demişler. Biz böyle olmayacağız. Popülist yaklaşımlara düşmeyeceğiz" dedi. Eskişehir Milletvekili Fahri Keskin de, ilginç bir yaklaşım sergileyerek, "Ev hanımlarına seyyanen 100 YTL dağıtmalıyız" önerisinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber