Devlet Tiyatrosu'nda şişme kadın krizi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 22 Ocak 2007 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu sanatçılarının sahneye koyduğu ?Çöplük' adlı oyun, Aksaray'dan sonra Nevşehir'de sahnelendi. Ancak oyunun ?şişme kadın?lı bölümü, Aksaray'daki tepkiler yüzünden ?sansür?le sahnelendi...

1993 yılında şair-yazar Turgay Nar'ın kaleme aldığı ?Çöplük' adlı oyunun orijinalinde; çöplükte bulunan bir şişme kadın erkeklere para karşılığı kiralanıyor. Ancak oyunun Aksaray'daki gösterimi sırasında, ?şişme kadınlı? bölümler ?müstehcen? olduğu gerekçesiyle izleyicilerden tepki aldı.

Bu olay üzerine yöneticiler duruma el koyarak ?müstehcen? bölümü oyundan kaldırdı. Tartışma yaratan ?şişme kadın?, Nevşehir'deki Kapadokya Kültür Merkezi'ndeki gösterim sırasında, yaklaşık 5 saniye ve sadece sahne kenarında göründü, bir daha gösterilmedi.

Dramatik bir hikaye

Konya Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Alpay Ulusoy'un yönettiği oyunda Esenay Kılıç, Harun Türköz ve Sertel Uğur rol aldığı oyunun hikayesi, aslında tam bir dramı anlatıyor.

Oyun, çöplükte yaşayan, para kazanmak için hayaller kuran iki kardeş ve kuzenlerinin başvurdukları yöntemleri konu alıyor ve cinayet, tecavüz, şiddet içerikli sahneler, zor yaşam koşullarının insanları mecbur bıraktığı durumlarını betimlemek için kullanılıyor. ?Çöplük', Bugün Kırşehir'de, yarın da Kırıkkale'de sahnelenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber