'Çocukkarımızı kimlerin yönettiği belli olmayan yurtlara teslim etmeyelim'

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu: Ortaöğretimde 11-12 yaşındaki evlatlarımızı biz özel yurtlara, kimlerin yönettiği belli olmayan yurtlara teslim etmeyelim, devletimize teslim edelim"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2016 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Çocukkarımızı kimlerin yönettiği belli olmayan yurtlara teslim etmeyelim'

- Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Aladağ'daki yurt yangınının siyasete alet edilmemesi, kazaların tekrarlanmaması için hep birlikte adım atılması gerektiğini belirtti.

Manisa'daki bir otelde Manisa Barosu tarafından gerçekleştirilen toplantıya katılan Feyzioğlu, program öncesinde gazetecilere açıklamada bulundu.

Adana Aladağ'da meydana gelen yurt yangınıyla ilgili olarak durumu yerinde incelediklerini kaydeden Feyzioğlu, ikinci bilirkişi raporunda binayla ilgili kendi kaygılarını anlamlandıran tespitlerin ortaya çıktığını ifade etti.

"Bu işin üstüne gitmeye devam edeceğiz" diyen Feyzioğlu, geçmişte yaşanan olayları hatırlatarak bir kampanya başlatılmasını gündeme getirdiğini söyledi.

Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Ortaöğretimde 11-12 yaşındaki evlatlarımızı biz özel yurtlara, kimlerin yönettiği belli olmayan yurtlara teslim etmeyelim, devletimize teslim edelim. Allah rızası için burada siyasi parti gözlüğünü, varsa diğer bütün gözlükleri çıkaralım, baba, anne, insan gözlüğü ile bakalım, bu evlatlarımız devletimize teslim edelim. Ortaöğretimde bu çocukları analarının kucağından onlarca, yüzlerce kilometre ötede bilinmeyenlerin insafına bırakmayalım. Devletin ciddiyetine güvenelim. Gelin bu kampanyayı başlatalım. Aksi takdirde ne istismarı önleyebiliriz ne beyin yıkamayı önleyebiliriz ne de hayatlarını koruyabiliriz, görüyorsunuz. Daha çok eksik çıkacaktır o yurtla ilgili."

Yurdun üst katının kaçak olup olmadığının araştırılmasını isteyen Feyzioğlu, söz konusu katın ahşap olduğunu ve olay sırasında çocukların el ele, birbirlerine sığınarak hayatlarını kaybettiğini ifade etti.

Facia üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini, herkesin yüreğinin yandığını dile getiren Feyzioğlu, acı henüz tazeyken hep birlikte ne yapılması gerektiğinin belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Basın açıklamasının ardından Manisa Barosunda görev yapan 40, 50 ve 60 yılını dolduran 18 avukata plaket ve belgeleri Feyzioğlu ve Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan tarafından verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber