Sosyal tesislerde görevli memurların tazminatlarında kesinti yapılacak

Haber Giriş : 30 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadro görevinin gerektirdiği hizmetleri fiilen yapmayan memurların tazminatlarında büyük oranlarda indirime gidildiği ortaya çıktı.

Bakanlar Kurulu kararına göre; polisevi, orduevi, öğretmenevi, kamp ve misafirhane gibi sosyal tesislerde kadro görevinin gerektirdiği hizmetleri yapmayan personelin maaşlarından büyük miktarlarda kesinti yapılacak. Kararın ocak ayından itibaren geçerli olması sebebiyle söz konusu personelin maaşları mayısta yarı yarıya düşebilecek.

15 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar, sosyal tesislerde çalışan personeli ayağa kaldırdı. Başta polis, asker ve öğretmenleri yakından ilgilendiren karar, ?zam ve tazminatların ödenebilmesi için cetvellerde gösterilen personelin kadro ve unvanı ile kariyer ve yürüttüğü görevin gerektirdiği hizmetleri kanunların öngördüğü durumlar saklı kalmak üzere fiilen yapmasını' zorunlu kılıyor. Kadro görevinin gerektirdiği hizmetleri fiilen yapmayanlara, kadro görevinin gerektirdiği görevler haricinde bulunan birim, yer ve hizmetlerde görevlendirilenlere bulundukları hizmet sınıfına, kadro unvanına ve kariyerlerine bakılmaksızın 4. maddenin (B) bendine göre zam tazminat ödenecek.

Buna göre, başta Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı'nın işlettiği misafirhane, kamp, eğitim ve dinlenme tesisi, lojman, öğretmenevi, hakimevi, polisevi, orduevi ve benzeri yerlerde çalışan ve kadro görevinin gerektirdiği hizmetleri yapmayan personelin maaşlarında şok düşmeler olacak.

Maliye Bakanlığı'nın önerisi üzerine gerçekleştirildiği belirtilen düzenleme, özellikle Emniyet Genel Müdürlüğü mensuplarının büyük tepkisini çekti. Emniyet'te ?yan ödeme kararnamesi' başlıklı hizmete özel bilgi notunun elden ele dolaştığı bildirildi. Bilgi notunda, konuyla ilgili olarak önceki yıllarda yayımlanan kararnamelerde bu hususa yer verilmediği, ilk olarak bu hükmün yer aldığı belirtildi. Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve polisevlerinde görev yapmakta olan emniyet hizmetleri sınıfından tüm personele Genel İdari Hizmetleri (GİH) sınıfından memur kadrosu için öngörülen yüzde 48, 49 oranı üzerinden emniyet hizmetleri tazminatı ve 500 puan üzerinden yan ödeme yapılacağı ifade edildi.

Kararnameye göre, hangi personelden ne kadar kesinti yapılacağı çıkarıldı. Buna göre, Moral Eğitim Merkezi Müdürü'nün (1. Sınıf. Em. Müd.) maaşından 495 milyon lira, 4. Sınıf Emniyet Müdürü'nün maaşından 355 milyon lira, başkomiserin maşından 225 milyon lira, polis memurunun (1., 2., 3. ve 4. derece) maaşından 156 milyon lira ve polis memurunun (8. ve 9. derece) maaşından 108 milyon lira kesinti yapılacak. Kararname kapsamındaki diğer bakanlıkların personelinden de benzer kesintilerin yapılacağı belirtilirken, yoğun tepkiler üzerine kararın yeniden gözden geçirilebileceği öğrenildi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber