TÜRES'den turistten dolar yerine TL isteyin çağrısı

Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES), üyelerine turistten dolar yerine TL isteyin çağrısı yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2016 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TÜRES'den turistten dolar yerine TL isteyin çağrısı

Dernek açıklamasına göre, TÜRES, Türkiye'nin her yerindeki üyelerine mektup göndererek, turizm bölgelerindeki işletmelerden dolar bozdurma kampanyasına destek istedi.

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl imzasıyla gönderilen yazıda, "Turizm belgelerindeki işletmelerimiz, ödemelerini dolar veya başka bir döviz cinsi ile yapmak isteyen müşterilerimize, durumu izah ederek, Türk lirası ile ödeme yapmalarını sağlamalıdır. Böylece, müşterimizin elindeki dövizini TL'ye dönüştürmesini sağlamış oluruz." denildi.

TÜRES üyelerine gönderilen mektupta şu ifadelere yer verildi:

"15 Temmuz işgalci ve terörist darbe girişimini millet olarak başarıyla püskürtmemizden sonra dolar spekülasyonları üzerinden ekonomimize yönelen hain planları da durdurmak zorundayız. 15 Temmuz darbesini birkaç saatte durdurabilen milletimiz el ele vererek bunu da başaracaktır. Bundan dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından çağrısı yapılan dolarları Türk lirasına veya altına çevirme kampanyasına, TÜRES olarak destek veriyoruz. Gücümüz yettiğince, ekonomi alanındaki mücadelede, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın ve milletimizin yanında olacağız."

TÜRES, üyelerinden, dolar cinsinden dövizlerini Türk lirasına veya atına çevirip, sosyal medyada paylaşmalarını istedi. Ayrıca üyelerden dolar veya başka bir döviz cinsiyle ödeyerek yaptıkları tedarikleri mümkün olduğunca Türk lirasıyla yapacak şekilde yeni planlamalar yapmaları ve yeni ürün arayışlarına girmeleri talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber