Makam otomobiliyle okula servis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Ocak 2007 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ'nin Çivril İlçesi'nde Kaymakam Mustafa Kılıç'ın ilköğretim okulu öğrencisi iki kızının, makam otomobiliyle okula götürülüp getirilmesi ve makam aracının okul servisi gibi kullanılması tepkiye neden oldu. Denizli İl Genel Meclisi üyesi CHP'li Mustafa Dombaycı, tasarruf genelgesine rağmen, devlet aracının, kaymakamın iki küçük kızına tahsis edilmesinin, ilçede rahatsızlık yarattığını söyledi.

Çivril'de 4 yıldır görev yapan Kaymakam Mustafa Kılıç'ın, konutuna 500 metre uzaklıktaki İsmail Özcan İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören iki kızının, her gün okula 20 AA 106 plakalı makam otomobiliyle gidip geldikleri ileri sürüldü. İlçe halkı, Kaymakam Kılıç'ın kızları 2'nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Z.K. ve 5'inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki G.N.K.'nın, tekli öğrenim yapılan okula uzun süredir makam otomobiliyle gidip geldiklerini, öğle tatilinde eve yemeğe giderken de yine makam otomobilini kullandıklarını belirtirken, bu durum ilçede rahatsızlığa neden oldu.

Denizli İl Genel Meclisi üyesi Çivrilli Mustafa Donbaycı, Özel İdare tarafından Çivril Kaymakamlığı'na alınan ?Renault Laguna' marka makam otomobilinin Kaymakam Mustafa Kılıç'ın çocuklarının okul servisi olarak kullanıldığına ilişkin kendisine de çok sayıda şikayet geldiğini söyledi. Mustafa Dombaycı, şöyle dedi:

?İki masum çocuğumuzun ismini zikretmek hoş değil ama bu çocuklarımızın devlete ait otomobille devlet memuru tarafından sabah, öğle ve akşam saatlerinde okula götürülüp- getirilmesi kamu vicdanında rahatsızlık yaratıyor. Bu otomobilin akaryakıtı devlet tarafından karşılanıyor, memurun maaşını devlet ödüyor. Kaldı ki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yayımladığı tasarruf genelgesi var.

Bu genelgeye göre, makam otomobilleri amaç dışında kesinlikle kullanılamayacak. Kaymakam bey, genelgeyi sanırım fazla ciddiye almadı. Kaymakam beyin lojmanı ile okulun arası da yakın. Kaymakam Mustafa Kılıç bu konuda sağduyulu davranıp, kamuoyunu rahatsız etmekten kaçınmalıydı.?

KAYMAKAM: DOSTUM VAR, DÜŞMANIM VAR

Çivril Kaymakamı Mustafa Kılıç, iddialarla ilgili soruları yanıtlarken, kızlarının makam otomobilini günde 4 kez değil sadece bir kez kullandığını kabul etti.

Çivril Kaymakamı Mustafa Kılıç, ?Küçük bir kızım var, sadece sabahları okula bırakıyoruz. Havaların güzel olduğu günlerde de yürüyerek gidiyorlar. Ben bu ilçenin mülki amiriyim. Dostum var, düşmanım var. Güvenlik nedeniyle okula bıraktırıyorum? dedi.

Resmi araçların kullanımıyla ilgili yönetmelik ve tasarruf genelgesi hatırlatıldığında da Kaymakam Kılıç, ?Bu benim takdirimde olan bir şey. Güvenlik nedeniyle bıraktırıyorum. Bugünden itibaren göndermiyorum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber