5018'de değişiklik yapan Kanun Tasarısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ocak 2007 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAMU MALÎ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI

MADDE 1- 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun 27 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

?g) Emniyet Genel Müdürlüğünün giyecek alımları ile silah, mühimmat ve teçhizat alımları.?

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

GENEL GEREKÇE

Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyacı olan ve mevzuat gereği her sene personeline vermesi gereken malzemelerden özellikle giyecek, silah ve mühimmat alımlarının miktarlarının fazla olması, piyasada hazır bulunmaması ve bunların yapılacak ihaleler sonucunda üretilebilecek malzemelerden olması nedeniyle ilan, ihale, ön mali kontrol ve üretim süreçleri uzun sürmektedir. Ayrıca yılı içinde yapılan ihalenin herhangi bir sebeple iptal edilmesi veya yüklenici firmaca taahhüdün yerine getirilmemesi halinde mali yıl ile sınırlı kalındığından tekrar ihaleye çıkılması için yeterli süre kalmamakta ve ilgili mevzuat gereği ödeneği olmayan yüklenilmeye girişilmesinin mümkün olmaması nedeniyle alımlar için yeterli süreler verilmemektedir.

Bu nedenle rekabet, tasarruf ve kalite konularında istenen işlemler zamanında yerine getirilememekte ve hizmete yönelik ihtiyaçlarının karşılanmasında sıkıntılarla karşı karşıya kalınmaktadır. Tasarı ile, Emniyet Genel Müdürlüğünün giyecek alımları ile silah, mühimmat ve teçhizat alımları 5018 sayılı Kanunun 27 nci maddesi kapsamına alınarak ihtiyaçların zamanında karşılanması amaçlanmaktadır.

MADDE GEREKÇELERİ

MADDE 1- Madde ile, ertesi yıla geçen yüklenmeler kapsamına, Emniyet Genel Müdürlüğünün, giyecek alımları ile silah, mühimmat ve teçhizat alımları dahil edilmektedir.

MADDE 2- Yürürlük maddesidir.

MADDE 3- Yürütme maddesidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber